Tv ei tunnista pc:n äänisignaalia?
+3
Sony KDL-EX500, pc-liitännät vga/hdmi
Kuva dvi-hdmi kaapelilla.
Ääni pc:n kuulokeliitännästä tv:n audio in liitäntään.
Kuva näkyy, ääni hukassa.
Missä vika??

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Yleensä HDMI:tä käytettäessä TV olettaa, että myös ääni tulee sitä kautta. Jossain TV:eissä voi sitä audiosisääntuloa vaihtaa, mutta valitettavasti kaikkien televisioiden kanssa tämä ei onnistu.
+7

Kommentoi tätä vastausta

Oletko kokeillut TV:n kaikissa HDMI-porteissa. Minulla oli niin, että äänitulo erikseen oli ainoastaan yhteen HDMI-porttiin, jonka jälkeen äänet alkoivat kuulua. HDMI oli se jonka vieressä on ääni sisään RCA-pistokkeet.
Ääni johdolle tarvitsin jakojohdon 3,5mm Blugista to RCA vas. ja oik. ääni. Tämä siksi, kun kuva siirretään dvi-hdmi kaapelilla.
TV:ni on myös Sony.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Olisko Sinulla vaikkapa 2+1 kova-äänisiä? Logiteckin Z4:t ovat jo kohtalaisia, melko kohtuuhintaisiakin, ja niihin saat PC:n kuulokeliitännästä äänet. Minä ite hullaannuin niihin niin, että mulla on sellaiset sekä kotona että mökillä! Uskon, että äänen laatu kelpaa Sinullekin!
Yst. terveisin OlliJulle
0

Kommentoi tätä vastausta

DVI kaapelissa ei kulje äänisignaali kuten HDMI:ssä. Joten tarvitset äänille erillisen signaalin. Esimerkiksi tuolla IlmoPJ:n mainitsemalla keinolla tai sitten optisella äänipiuhalla. Mikäli optisella, niin sekä tietokoneesta että televisiosta on tällöin hyvä moinen liitäntä löytyä.
Toinen vaihtoehto on hankkia erillinen vahvistin (toki maksaa jonnin verran) sekä kaiuttimet, mutta tällöin äänenlaatukin on aivan toiselta planeetalta.
Kolmas, ns.laastari paikkaus joka tosin parantaa ääniä useisiin taulutelevisioihin runsaasti, on hankkia jokin PC:ille tarkoitettu kaiutin järjestelmä.
0

Kommentoi tätä vastausta