Taloyhtiölaajakaista toimimaan adsl-modeemin/reitittimen avulla langattomana?
0
Taloyhtiölaajakaista tulee kaappiin, RJ45-liitännällä saa Ethernet-tyyppisesti ulos. Saanko toimimaan suoraan ADSL-modeemin/reitittimen avulla (TP-Link) kytkemällä reitittimen Ethernet (LAN)-porttiin ja jos, niin millä reitittimen asetuksilla? Langaton verkko muodostuu, mutta reitittimen asetuksissa diagnostiikka antaa ADSL synchronization failed ja nettiin ei ole asiaa.

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Tarvitset n. 25 egee maksavan Wifi toistin/tukiaseman.
0

Kommentoi tätä vastausta

Tarvitset wifi-reitittimen, et modeemia. ADSL-modeemi/reititin yhdistelmässä ei kuitenkaan ole RJ45 uplink porttia, vaan uplink ainoastaan langalliseen puhelinverkkoon. RJ45 portit LAN-kytkimellä. Nk. "takaperin" ADSL-purkkia ei tuohon missään nimessä saa kytkeä, ei toimi.
0

Kommentoi tätä vastausta

Monessa ADSL-Wifi modeemissa on myös ns. WAN toiminto. Sillä saa kytkettyä internet yhteyden yleensä LAN 1 -portista tai erillisestä LAN portista.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kokeile josko modeemin asetuksissa on vaihtoeehto pelkälle reitittävälle kytkennälle.

Modeemihan tuosta yhtälöstä pitää ottaa kokonaan pois joko mahdollisesti käyttämällä modeemin reititinpuolta pelkästään. Se että miten sen teet, on paha auttaa kunnet ilmoittanut modeemin tyyppiä.
Asetuksia kahlaamalla kyllä pitäisi selvitä.

Jollei onnistu, nin kaupasta pelkkä wifi reititin (mikä ei sisällä minkäänlaista modeemia).
0

Kommentoi tätä vastausta

sammuta adsl-modeemista nat ja dhcp, niin saat aikaiseksi langattoman siltaavan wlanin. Saat laitteillesi luultavasti nattaamattomia ip-osotteita taloyhtiön reitittimeltä, joten se 25 euron reititin voi silti olla tietoturvan takia hyvä sijoitus.
0

Kommentoi tätä vastausta