Kysy
 • Punertava näyttö - läppäri simahtamassa?

  Läppärin näyttö on punertava, onko näyttö tai näytönohjain hajoamassa? Windowsin vianetsintä totesi näin .Vianetsintä löysi vian mutta tunnistanut vikaa ja on ehkä muuttanut asetusta mutta ei ole tietoa mikä asetuksissa muuttunut.

  Windows on ehkä korjannut vian mutta ei tiedä onko asetukset muuttuneet koska ei tiedä missä laitteessa vika on

  Tee seuraavat Kysy ystävältä
  Hae online yhteisötuki
  Palauta alkuun

  Mitä järkeä Windows vianetsinnässä on? Löytää vian mutta ei tiedä onko korjannut vikaa koska ei osaa määrittää onko laitteistosta löytynyt vikaa ja missä laitteessa vika on?

  Pitäskö siirtyä johonkin toiseen käyttöjärjestelmään

  löytää vian Näyttö punertaa on ehkä korjannut vianmutta ei tiedä sitä Windows 8.1

Yksi vastaus

 • Windowsin vianetsintä osaa korjata vain tiettyjä vikoja ja nuo "ohjeet" ovat vain yleinen tarjonta kun palvelu ei itse osaa auttaa. Osa vioista on sellaisia, että käyttöjärjestelmä saattaa tunnistaa jotain ongelmia, mutta ei pysty vaikuttamaan suoraan asiaan, vaan ainoastaan käyttäjän pystyy ne korjaamaan.

  Punertava näyttö pitää ensin testata ennen kuin voi varmaksi sanoa. Vika voi olla joko näytönohjaimessa, näytön kaapelissa (löysällä) tai itse näytössä. Ensimmäisen vian voi selvittää helpoiten kytkemällä ulkoisen näytön kannettavaan. Jos näyttö näyttää oikeaa kuvaa, niin vika ei ole näytönohjaimessa.

  Jos vika on itse paneelissa, niin sitten pitää vain (takuu)huollossa vaihtaa, ellet osaa itse ostaa oikeaa paneelia ja vaihtaa sitä paikalleen. Näytön kaapelin kohdalla huolto osaa sen helposti katsoa, mutta vaatii tosiaan koneen avaamista ja sieltä oikean liitännän kokeilemista ja kiristämistä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista