Kysy
 • Prosessorin vaihto ongelma

  Tosiaan ostin itselleni uuden prosessorin (AMD FX-8350 Black edition) ja piti tänää vaihtaa se. Avasin koneen ottaakseni vanhan pois (AMD Phenom II X4 945) ja huomasin että sen päällä onkin ARCTIC cooling freezer 13. Haluaisin vaihtaa koneeseen tuon fx-8350 mukana tulleen tuulettimen/siilin, jossa valmiina tahna. Eli olin valmis ottamaan suurinpiirtein samannäköisen tuulettimen pois, mutta tuo iso möykky vanhan prossun päällä pääsi yllättämään. En oikeastaan tiedä miten se irroitetaan, eiköhän netistä jostain ohjeita löydy. Mutta se huolestuttaa että sopiiko AMD FX-8350 mukana tullut tuuletin siihen kehikkoon missä on nyt se arctic cooling freezer 13 ? Niissä pitäisi olla joku musta muovinen kehikko siinä prossun ympärillä johon tuuletin/siili menee päälle ? Toi arctic cooleri on vaan niin iso etten nää mitä siellä alla on..

  Eli neuvoja/vinkkejä tuon arctic coolerin irrottamiseen tarvitsen ja siihen mitä toimenpiteitä pitää tehdä ennen sen uuden asentamista. Meneekö samaan kehikkoon ? Tosiaan tahnoja ei ole, enkä haluaisi laittaa tuota arctic freezer 13 takaisin kiinni.. Oletan että FX-8350 mukana tullut riittää.

  Kyseessä myös ensimmäinen prosessorin vaihto. Näytönohjaimen vaihdoin eilen ja asennus onnistui ilman ongelmia.

  Emolevy: ASUS M5A97 AM3+ AMD970 DDR3 USB3 SATA6 ATX

  Tuuletin: ARCTIC COOLING FREEZER 13 775/1156/1366/939/AM2+/AM3

  Prossu (vanha): AMD Phenom II X4 945

  Prossu (uusi): AMD FX-8350 Black edition

  amd cooleri FX prosessori siili tuuletin

8 vastausta

 • Älä nyt pyhä p*erkele mene sitä mukana tullutta sirkkeliä laittamaan, jos sinulla on sillä koneessa miljoonakertaa parempi cooleri. Ostat tuubin lämpötahnaa (ei ole kallista) Esim: http://www.jimms.fi/tuote/NT-H1 ja asennat sen artic coolerin tohon uuteen FX:sään

 • Nauti sirkkelistäsi ja nauti kunnon löylyt kiukaalta (prossulta)

 • Eiköhän tuo Arctic cooleri ole laitettu kiinni ihan siihen alkuperäiseen Amd kiinnikkeeseen mikä siellä emossa aina normaalisti on. Tuskin sitä sieltä pois on otettu.

 • Yleensä Arcticin coolerit menee kiinni AMDn muovipalikkaan, yleensä vain painavissa coolereissa pitää ottaa irti se muovipalikka.

 • Sen verran vielä lisäisin.. en haluaisi irroittaa vanhaa prosessoria ennen kuin varmasti tiedän että saan uuden asennettua heti kiinni. Tietääkseni Arctic cooling freezer menee kiinni mustalla muovisella kehikolla? Mutta esim uusi fx-8350 tarvitsee muoviset nipukat joihin sitten metalliset kiinnikkeet laitetaan ennen mustan vivun kiristystä. Onko ne valmiiksi kiinni emolevyllä vai mihin oikeen kiinnitän mukana tulleen coolerin ??

 • Haswellit ne vasta kiukaita on, amd on vain sirkkeli

 • Ei ole tahnoja edelleenkään. Yritin valmiiksi kirjoittaa tekstin niin että välttyisin tollasilta vastauksilta. Prossu pitäisi saada tänään asennetuksi ja tahnoja ei mahdollista saada. Enkä ole laittamassa Arctic cooleria takaisin. Ei tässä muuta ongelmaa ole kuin se etten tiedä onko emolevyssä alunperin olleet muovitelineet vielä kiinni siellä vai pakosta otettu pois kun ei ole mahtunut articin asennuksen takia?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista