Pitäiskö tehdä rikosilmoitus Elisa Oyj :stä ?
-4
Elisa Oyj myy puhelimia ja liittymiä yrityksille, pelkällä yrityksen nimellä, y-tunnuksella ja vastuuhenkilön henkilötunnuksella, vaikka yrityksellä ei ole ollut vuosiin toimintaa, eikä kuulu Alv- tai Ennakkoperintärekisteriin.

Kuka tahansa, ympäri maailmaa, saa tietoonsa nuo tiedot PRH eli Patentti- ja Rekisterihallituksesta, sekä näkee YTJ eli Yhteisestä tietojärjestelmästä yrityksien nykytilan. Suomalaista avoimuutta että yrityksen vastuuhenkilöiden tai taloyhtiöiden hallitusten jäsenten kaikki tiedot on oltava julkisia, ristus.

Jos tuollaisilla, täysin julkisilla tiedoilla, ilman yrityksen vastuuhenkilön tunnistamista fyysisesti tai sähköisesti, myydään tuotteita yrityksille jotka ei ole edes toiminnassa, niin pitäiskö tehdä rikosilmoitus Elisa Oyj:n toiminnasta?

Rikollisten on helppo homma tehdä muutamia kymmeniä tuhansia euroja nopeasti rahaa, kun vain käy PRH ja YTJ sivuilla ja ottaa tietoja, sekä keksii sähköpostiosoitteen ja tilaa tuotteet haluamaansa osoitteeseen.
Helppoa ja nopeaa rahantekoa, mutta vittumaista niille joiden tietoja väärin käytetää, mutta näin on kommunistisen Suomen kansanedustajat säätäneet lain, että esimerkiksi yritys ja sen omistajat on oltava vapaata riistaa rikollisille.

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Siitä sitten vaan! Häviät varmasti! :D
+4

Kommentit (1)

Täh? Häviää missä? - pentsu
On tämäkin palsta avautua kaikenmaailman asioista jotka eivät tänne kuulu.
+4

Kommentoi tätä vastausta

No tee se rikosilmoitus, mitä täällä itket.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Olet varmaan myös kokeillut että huijaus onnistuu ilman kiinnijäämisen riskiä?

"Rikollisten on helppo homma tehdä muutamia kymmeniä tuhansia euroja nopeasti rahaa, kun vain käy PRH ja YTJ sivuilla ja ottaa tietoja, sekä keksii sähköpostiosoitteen ja tilaa tuotteet haluamaansa osoitteeseen."

Kuinka ajattelit kiertää tuon "haluamaansa osoitteeseen" kohdan niin ettei tuotteen vastaanottajan nimi ja osoite jää tuotteen lähettäjän tietoon niin ettei sitä pystyttäisi jäljittämään?
Katsos kun käsittääkseni Elisakin lähettää tuotteet postin kautta kirjattuna pakettina niin että vastaanottaja joutuu todistamaan henkilöllisyytensä saadakseen tuotteen noudettua postista.

Eli jos nyt joku rikollinen haluaisi yhtä "helppoa rahaa" tehdä niin yhtä hyvin hän voisi marssia pankkiin myssyn ja pyssyn kanssa, ja esittää vielä pankkineidille henkilöllisyystodistuksensa siinä samalla että poliisien olisi helpompaa jäljittää ryöstäjä :D
+3

Kommentoi tätä vastausta