Kysy

13 vastausta

  • Kilju on jumalten juomaa ja sen teko on taitolaji!

  • Älä turhaan hienostele, kiljua se on vaikka sitä simaksi sanoisitkin :D
    http://www.riemurasia.net/teksti/Kiljun-tekoohje/2037

  • Ja vielä toinen "sima" resepti jota soveltamalla pääset sopiviin prosentteihin:
    http://www.otit.fi/~eltonjon/wappusima

  • En kyllä 5-8 rosenttista kiljuks kutsuis..

  • No laitoin ny neljä pakettia pullahiivaa ja 4 kiloa sokeria josta 1 fariinia, 8 litraan vettä.

    Litku pulloon.. JA HYVÄÄ TULLOO!

  • No niin, nyt on oikeen sellanen kunnon katku veskissä. Eipähän ainakaan haise paska!

  • Homma ei ole noin yksinkertainen, tää saattaa aukaista vähän asiaa:
    http://www.kotiolut.com/viewtopic.php?f=25&t=1201

  • No saisko tuohon edes pikkasen enemmän prosentteja tuplaamalla sokerin (ja hiivan) määrän ja antamalla sen käydä hieman pidempään huoneessa?

  • pistä kossuu joukkoon ni sillä se ratkeaa.

  • Kuka helvetti haluaa sellasta kiljua juoda..

  • Keskenkäyneen kiljun kakit juu prööt, ja haisee ja taatusti pöntöstä näkee.

    15 kesäiset kyselee kiljunteko ohjeita hae viinin tai oluen teko ohjeet.

    Se on yleensä niin että keitetty vesi sokeri sulaa sinne nopeaa 2kg sokeria per 10l vettä alkuun, hiivaa 10l vettä paketti tai puoli jos laita puolet joudut jakaa käyttämistä useaankin kertaan välillä lisäten hiivaa ja sokeria mutta tulos on paras käyminen parempaa kotitekoista tehdessä kestää helposti 1.2kk.ta prosenttejakin siihen saa sillä tavalla aika hyvin maku riippuu maustamisestasi keitettyyn kuumaan veteen lisätyt esim. pakastepuolukat tai marjat jo sokerin kanssa alkavat useati käydä sitten odotetaan että vesi jähtyy n. 25 asteeseen ja lisätään hiiva.

    Pitkällä käyttämisellä on myös ongelmansa saattaa tulla viinietikkaa.

    Yleisenä nyrkkisääntönä on, edellä mainitussa sokerin ja hiivan suhde per vesi litrojen määrä, hyvä käymislämpötila on siinä n. 25 astetta.

  • Jos se käy vielä pulloissa pullot mossahtaa, siksi käyminen on syytä lopettaa paria päivää aiemmin, viedä astia viileään jossa käyminen loppuu, antaa seistä siellä pari päivää sitten varovasti siirtää saavi tai käymisastia pullotus paikkaan riittävän korkealle, letkulla imu pönikästä pulloihin, ja pullot viileään, samalla pullottaessa katsella ettei käymisastian pohjalta tule sakkaa tule pulloihin.

  • Tässä ilmeisesti lähdetään siitä täysin väärästä olettamuksesta, että Sima on hyvää ja kun siihen lisätään prosentteja niin se hyvä maku säilyy. Ikävä kyllä se vaan ei mene niin, sillä etenkin mietojen juomien kohdalla maku muuttuu paljon kun prosentit lisääntyy. Joskus maistanut normaalia enemmän käytettyä simaa. Sen makua ei voi kuvata millään muulla sanalla kuin kilju.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista