Onko mitään niksiä miten voisi päivittää Windows 10:een vasta vuosia myöhemmin?
+1
Eli Windows seiskaa olis tarkotus käyttää vielä se neljä vuotta, niin onko mitään keinoa että voisi ottaa tuon kympin päivityksen "talteen" ja asentaa/ladata sen vasta neljän vuoden kuluttua?

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Jos pidät tietokoneesi kokoonpanon suurinpiirtein samana, niin onnistuu. Asennat nyt 10:n kertaalleen ja poistat päivityksen samantien. Tämän jälkeen koneesi yksilöllinen tunniste on päivitetty ja taltioitu Microsoftille ja voit koska tahansa myöhemmin ottaa virallisen 10 käyttöön. Varovaisena ihmisenä tietty ennen päivitysrumbaa teet levyimagen/kunnollisen varmuuskopion, sillä aina kaikki ei mene kuin Stömsjössä.

Jos hankit uuden koneen tai teet isompia muutoksia laitteistoon, niin silloin tämä ei auta.

Microsoft joko tarjoaa tai ei tarjoa ilmaista päivitystä myöhemmin - aika näyttää.

Microsofthan on tunnettu siitä, että se ei tee mitään pikaisia muutoksia juttuihinsa ja neljä vuotta on pitkä aika - saas nähdä vieläkö 10 on käytössä silloin... 8-)
+1

Kommentit (1)

Sen verran korjausta, että Windows 10 aktivoituu per tuotetunnus, ei per laitteisto. Jos 10:n kerran asennettu päivityksenä ja aktivoitu, niin tieto on MS:llä tallessa ja se tuotetunnus sitten käy jälkeenpäin myös uuteen asennukseen. Puhelinaktivoinnin saattaa joutua tekeen. - muppis
Microsoft tulee erittäin todennäköisesti tarjoamaan ilmaista Windows 10:ä myös jatkossakin vanhoille käyttäjille. Sille käyttäjätieto ja yhteinäinen toiminta-alusta ovat arvokkaampia, kuin yksittäiset ohjelmalisenssit.
0

Kommentoi tätä vastausta

Jos kyseessä on kannettava kone niin uuden mukana tulee windows 10:n,itse kasattuun pöytäkoneeseen yleensä saa uuden lisenssin ostamalla...
0

Kommentoi tätä vastausta

Tuolla tuli hyvä ehdotus: Ota levykuva (vaikkapa riittävän isolle ulkoiselle levylle tai saman kovalevyn tyhjälle osiolle) windows 7:sta - clonzilla toimi. Sitten kun on win7 tallessa, niin sitten päivität windows 10:iin. Sen jälkeen palauta röyhkeästi win7 levykuvasta win10:n päälle.

Itse tekisin vielä sen, että kaivelisin CD-key:n, jonka avulla voi suorittaa uuden win10 asennuksen vaikka dvd-levylstä, jos kone vaihtuu tai komponentit kurahtelee. CDkeyn saa selville siten, että kun win10 on toiminnassa, nappaa "magical jelly bean keyfinder" ja kaivele sillä sarjanumerot. Ainakin itse sain ne irti (keyfinderin löytdöksien Installed Key -kohta) ja se avulla asensin Win10:n onnistuneesti (virtuaalikoneeseen). Aktivointia en tosin lähtenyt kokeilemaan.. mutta teoriassa se voisi toimia.
0

Kommentoi tätä vastausta

Ainoa varma tapa on olla pitämättä tietokonetta kytkettynä internetiin. Microsoft ei ole, ainakaan toistaiseksi, siirtynyt samaan käytäntöön jehovan todistajien kanssa. "Olisiko sinulla hetki aikaa keskustella käyttöjärjestelmästä?"
-1

Kommentoi tätä vastausta