8 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Vaikea kysymys.

Takerrutaampa kysymykseen tarkemmin? Kysymyksen voisi määritellä tarkemmin. Lasketaanko sisällissotia? Lasketaanko vain nykyään olemassaolevat valtiot vai myös jo kadonneet?

Ihan mielenkiinnosta rupesin tutkimaan, ja tunnin Googlauksen aikana en löytänyt valtiota, joka ei koskaan historiansa aikana olisi ollut missään tekemississä sodan kanssa.

Gröönlantia ehdotetaan mutta sekin on kuulunut Norjalle ja Tanskalle (ja jälkimmäiselle kuuluu yhä), joten sitä kautta myös Gröönlanti on ollut mukana sodissa. Kansainvälinen oikeus päätti vuonna 1933, että saari kuuluu Tanskalle ja Gröönlanti sai itsehallinnon vuonna 1979, eli Gröönlanti on ollut Tanskan mukana toisessa maailmansodassa. Gröönlanti itse ei kuitenkaan ole sotinut.

Toinen voisi olla Weimarin tasavalta joka oli Saksan tilalla maailmansotien välissä. Senkin voisi priaatteessa laskea, mutta virallisesti maa silti kuitenkin oli Saksan valtakunta eli virallisesti sama valtio, joka oli mukana molemmissa maailmansodissa. Eli ei sekään.

Myös Tyynenmeren saarivaltioita ehdotetaan, mutta monet saaret miehitettiin II maailmansodan aikana. Myös monessa Tyynenmeren saarivaltiossa on käyty sisällissota. Malediivejakin ehdotetaan, mutta Portugalilaiset valloittivat Malediivien pääsaaren Malén vuonna 1558. Lisäksi Malediiveillakin on käyty sisällissota.

Alla muutamia suoraan Googlettuja vastauksia:
http://wiki.answers.com/Q/Is_there_a_co...never_had_a_war
http://uk.answers.yahoo.com/question/in...25072015AAGSK3W
http://answers.yahoo.com/question/index...11191801AAztO5z
+10

Kommentoi tätä vastausta

costa rica pelkkä sisällis-sota
nauru
malediivit
+2

Kommentoi tätä vastausta

nii, onse nii et kukaa maa ei osaa olla sotimatta, ja joo sisällissotia ei laskettais, vain pelkät eri maiden väliset sodat. eipä niitä taida kauheasti jäädä jotka ei sotinu ole.
0

Kommentoi tätä vastausta

Mitenkäs joku pieni saarivaltio esim. Malediivit? siellä ei ole kovin lähellä naapuria jonka kanssa sotia.
0

Kommentoi tätä vastausta

Malediiveillä on kyllä sodittu siirtomaavallan aikaan. Lisäksi toisessa maailmansodassa briteillä oli siellää sotilastukikohta. Maassa on myös kukistettu Separatistien kapina asevoimin.

Vuonna 1942 toisen maailmansodan aikana Japani valloitti Naurun, ja 1 200 naurulaista (suurin osa saaren väestöstä) vietiin orjatyöntekijöiksi japanilaisten tukikohtaan
0

Kommentoi tätä vastausta

> nii, onse nii et kukaa maa ei osaa olla sotimatta...

Ja jos osaisikin, niin se naapurimaa ei osaa. Vaikkapa nyt toisessa maailmansodassa monikaan maista ei varmaankaan halunnut sotaa, mutta eipä siinä esim. puolalaisilla tainnut olla vaihtoehtoa, kun naapuri tuli kutsumatta kylään.
0

Kommentoi tätä vastausta

Islanti ei tietääkseni ole koskaan ollut sodassa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Eikös britit miehittäneet Islannin toisen maailmansodan aikana? Islantilaiset pistivät hanttiin lähes koko poliisivoimiensa avulla, mutta tässäkään ottelussa ei tainnut juuri henkilövahinkoja tulla. Vapaaehtoisesti ei miehitystä kuitenkaan hyväksytty ja miehittäjät olivat nimeomnaan brittien sotavoimiin kuuluvia.
Mitenkäs nämä Euroopan kääpiövaltiot? Ovatko esimerkiksi Monaco, Andorra ja Liechtenstein joskus sotineet?
0

Kommentoi tätä vastausta