Kysy

15 vastausta

 • Ei.

 • 1 megan liittymällä ei voi saada 3 megaa, ei edes operaattori salli sitä. Mitä pidempi kaapeli sen huonompi singnaali, mutta tikun ei tietenkään kannata olla siinä kiinni. Jatko maks. 1 metri...

 • Kuuluvuus voisi parantua mutta ei lisää nopeutta.

 • Joskus itsellä oli huawei siihen sai lisä antennin jätin mukana tulleen kelvottoman jatkojohdon pois, pelkällä lisäantenilla tuli sen verran nopeutta lisää 1 megan liitymä huiteli parhaillaan välillä jopa lähellä 5megan tulolla yleisesti 1.5-3 megan välillä ping suomessa n. 160-250ms

  Tikku oli kiinni läppärissä ja antenissa n. 0.5m piuha sillä antenilla häin välillä paikkaa speedtestiä ajellessa.

  Nyt tänään PC.llä & 10/1 kaapelilla sattuu meneen tähän tahtiin http://aijaa.com/v.php?i=009818103954.jpg

 • Luin jostakin että 5 metrin kaapeli ei vaikuta nopeuteen yhtään ja aktiivisia usb kaapeleita voi kytkeä enintään 4 peräkkäin. mitäs se tuo sitten tarkoittaa?

 • Lisää kommentteja ja omia kokemuksia mikä on paras vaihtoehto. uutta en hommaa enkä kiinteää,enkä myöskään sitä ulukoantennia.

 • Olet kai miettinyt samaa kuin minäkin.. virta ei riitä jos käyttää pitkää USB kaapelia. Minulla paras paikka löytyi taulun kehyksestä, vaikka sain tosin (hallitukselta) siitä moitteita, kun teippasin sen ilmastointiteipillä. 1.5 metriä pitkä piuha. Tärkeintä saada häiriöt mahdollisimman vähäisiksi. Eli kannattaa hankkia hyvä kaapeli.
  Kannattaa kokemuksieni mukaan etsiä huoneesta paras kenttä. Kaapelin pituus yleensä heikentää toimivuutta. Minulla on ulkoinenkin antenni, mutta en ole sitä kytkenyt. Syynä se, että sain tälläkin systeemillä oman ennätyksen (13.64 download).
  Minun käsitys on se, että nopeus on riippuvainen verkon kuormituksesta. Parhaiten toimii yöllä, ja kun työaika alkaa nopeus laskee. Data kai tiputetaan prioriteeteissä viimeiseksi. Ennätyksen tein 31.03.11 yöllä, ja voi olla, että olin linkin ainut käyttäjä. Operaattoreilta kannattaisi vaatiakin enemmän soluja linkkeihin. Sillä oletan, että nopeudet tippuvat kesällä kun kuormitus kasvaa.
  Käytän saunalahden liittymää saimaan saaressa huawein 1820 mokkulalla. Ongelma on nopeuden vaihtelu (2-13.64) yleensä minulla 3-7 download.(Speedtest) Linkkimasto n. 5 km päässä.

 • Jos voisi tulla 6 megaa ja tulee 4 megaa niin sehän on hyvin. Kannattaa etsimällä etsiä tikulle hyvä paikka, voi joskus olla melkein millimetrin tarkkaa hommaa. Joskus jatko-usb auttaa ja joskus ei. MDMA niminen ohjelma on hyvä paikkaa etsiessä jos vain toimii sun tikussa.

 • Kiitos vastauksista :)

 • Eli kannattaako sitten hankkia vaikka 1 metrin johto ja hakea hyvää paikkaa esim. katosta?

 • mulla on folio seinällä tapetin alla, johon juotettu johto toimii hyvin. voi kuulostaa vitsiltä mutta toimivuus on testattu myös DVB-T antennina. johonkin taulun taakse folion saa vielä helpommin kiinni

 • minkälainen johto sulla on siinä foliossa kiinni? voiko sen liittää koneeseen vai oonko ihan hakoteillä?

 • dvb-t käyttöön ihan tavalliseen rf johtoon juotos. mokkulakäyttöön tein omat kaapeloinnit, ei sovellu ihan normikäyttöön. tuossa linkissä on muutamia suunta-antenneja kotikonstein: http://www.matkapuhelininfo.com/f10/lisaantenni-6749/index2.html

 • Vanha ketju, mutta laitetaan viimeiset kokemukset.

  Eli ainakaan kolmeen metriin asti jatkon pituus ei hidasta käytännön testissä, ei varmaan vielä 5 metriinkään uskoisin.
  Mokkulan sijainti sen sijaan TODELLA TARKKA, etenkin hajaseudulla.
  Itsellä 3g WLAN modeemi 3metrin jatkossa ja siitä mokkula 1metrin jatkolla hienosäädetty. Testattu myös suoraan mokkula 3 metrin jatkolla.

 • Miten toi muuten menee kun speedtest netin mukaan itellä ottaa download 5.8megaa ja upload 4.7 megaa. Mutta kun lataan ihan miltä tahansa sivulta niin se on 300-500 kilotavua joka on aika saakelin hidas? kyseessä saunalahden huawei tikku + 21mb liittymä. Tikku näyttää hspa+ yhteyttä jatkuvasti välillä 3g? Vaikka alueellani on jopa 4g toimivuus. Mikä neuvoksi? Olen aiemmin testannut 4megan yhteyttä sillä pääsee samoihin tuloksiin nettisivuilta latailessa. Mutta speedtest.netissä on paljon hitaampi kuin nykynen 21mb yhteys.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista