Mitkä tekijät selittää ruoan eri hintatason merkkituotteiden ja kaupan omien merkkien välillä, vai onko se pelkkää brändäys-lisää sekin?
0
Merkit kuten pirkka, euroshopper, x-tra, frist price ja rainbow ovat opiskelijalle ja muillekin varsin tuttuja merkkejä..

Ei niitä varmaan tappiollakaan myydä, mutta mikä sitten selittää että "laadukkaat" tuotteet maksaa niin paljon enemmän? Ja usein halvemmissa tuotteissa on parempi maku ja laatukin kuin kalliimmissa..

6 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Brändi maksaa. Toki raaka-aineen valmistusmaa ja tuotteen pakkausmaa vaikuttaa myös hintaan.

Esim. HK:n Amerikan pekoni on tehty suomalaisesta lihasta Suomessa (ainakin näin väittää tuotetiedot), kun taas Pirkka pekoni on valmistettu Alankomaissa ja lihan alkuperää ei kerrota.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Lisäksi kauppa voi käyttää omia tuotemerkkejään (Rainbow = S-ryhmä ja Pirkka = K-kauppa) sisäänheittotuotteina ja ottaa näistä pienempää katetta ja toivoa, että ihmiset tulevat halpojen tuotteiden perässä ja ostavat muutakin.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Salaisuus ovat isot sarjat ja olemattomat markkinointikulut. Pakkaustarvikkeissa pihistellään ja käytetään esimerkiksi yksiväripainantaa. Näillä saa hintaa alas jo kymmeniä prosentteja. Merkkituotteiden tehtailla on sen verran tyhjäkäyntiä, että ne ehtivät siinä sivussa valmistaa niin Pirkat kuin Rainbowt'kin. Tuote on usein melkein täysin sama, koska reseptin ja raaka-aineiden vaihtaminen joka tuote-erään aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia. Lihan osuutta lopputuotteessa kuitenkin voidaan helposti vähentää tai vaihtaa vähemmän laadukkaisiin ruhon osiin tai jopa ulkomaiseen lihaan. Maun paraneminen saattaa johtua sisäelimien käytöstä, joka voi tuoda tuotteeseen vanhan ajan mummolan makuja.
+1

Kommentoi tätä vastausta

hiukan halvemmat raaka-aineet, esim . vadelma mustikka, mansikka, boysenmarja, jätetään boysen marja pois. Korvataan sokeri keinotekoisella tms.
tai valitaan halvempi valmistaja. Merkkituotteen valmistajakin voi tehdä halvmemmalla kun kyseessä yleensä aina suuret kertakaupat. vrt applen ostopolitiikka, mikä ei näy kylläkään kun valmistajan pussissa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Valmistajan taholta ei tarvita merkkittävää mainos-ja markkinointibudjettia, jotta saa tavaran kaupan hyllyyn myytäväksi.
Kaupan omissa merkkituotteissa tärkeä tekijä on kaupan oma jakelukanava, joka takaa että tuotetta tarjolla kaupasssa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Itsekin ihmetellyt, kun kaiketi lähes samaa tuotetta kuin brandi-merkki myydään halvemmalla. Oletan, että ero johtuu pienemmillä markkinointikuluilla ja itse kaupan brändäyksellä. Monista tuotteistahan löytyy pienellä präntättynä tuotteen alkuperä, joka joskus voi yllättää.
0

Kommentoi tätä vastausta