Kysy
 • Miten toimin läppärin korvaus asiassa? Istuin vahingossa sängyllä olleen läppärin päälle. (tyttöystävän)

  Läppäri oli acerin, varmaan suht vanha, mutta kuitenkin 16:9 näytöllä, eli ei varmasti ihan ikäloppu. Tyttöystävän isä löysi sen jätekatoksesta alunperin ja toimitti kaverilleen korjattavaksi ja puoleksi käyttökelpoinenhan siitä tulikin. Nyt kuitenkin siis istuin läppärin näytön päälle, ja paskaksi meni. Mikä olisi paras tapa korvata tämä nyt? Vakuutusyhtiön kautta korjaukseen vaiko käytetty läppäri netistä noin satasella?
  Koneessa oli muistaakseni jonkin sortin tuplaydin prosessori ja erillinen näytönohjain. Hivenen sekaisin se kyllä oli muutenkin, joten vaikea arvioida tuollaisen arvoa.

  kannettava korjaus korvaus läppäri rikki vakuutus

8 vastausta

 • Kerran kyseessä oli tyttö ystäväsi kone niin ole mies ja osta sille kunnon kone tilalle.koti vakuutuksista ym. et tule saamaa penniäkään tai korkeintaan muutaman kympin,koska yleensä niissä on oma vastuu osuus ja kerran kyseessä vanha kone niin arvo on aika olematon.(varsinkin kun ei ole kuitteja ym.)
  Jos taas et ole mies niin hommaat jostain esim. huuto netistä jonkun pas**n tilalle.

 • Jotain vikaa koneessa siis oli muutenkin, mutta en usko, että vastaavaa löytyy ihan joka päivä roskakatoksista. Yllättävän hyvä/uusi se kuitenkin oli.
  Niin ja siis XP-aikainen läppäri kuitenki kyseessä.

 • Kyllä se on. Purkuohjeet löytyy netistä acer malli displaypanel disassembly. Malli lukee acereissa pohjassa olevassa tarrassa.Eli tuossa: http://www.huutokuva.net/jO6M.jpg

 • Laitan nyt ketjun pystyyn asiasta tarkempia tietoja ja apua varten. Jatketaan siellä.

 • Ja varmasti koneesta löytyy myös ulkoiselle näytöllekkin liitin jolla tietty varmasti hyvä tarkistaa koneen toiminta vielä ennen näytön vaihtamista.

 • Eli pitäis siis saada 17 tuuman kokoinen 16:9 kuvasuhteen näyttö. Onko kiinnittäminen tosiaan jokapojan hommaa, saanko sen tehtyä?

 • Uusi näyttö koneeseen jos ei muuta vikaa ole. Uusi paneeli maksaa alle tullirajan yleensä vanhoissa koneissa (eli alle 45e). Näytön reunoilta mustat kumitassut irti ja alta löytyy ruuvit. Ruuvit pois ja paneeli tulee esiin, sitten kurkkaat paneelin taakse ja sieltä löytyy mallikoodi jolla uutta tai käytettyä paneelia voit metsästää. Pistä vaikka foorumin puolelle ketju pystyyn jos haluat lisätietoja aiheesta.

  EDIT: Koska nyt ei sitten foorumin puolelle ketjua tehty, niin vastataan tähän, eli näytön vaihtaminen on todella helppoa läppäreissä. Ne näytön sivussa olevat ruuvit kun ottaa irti ja sen jälkeen reunojen alta paljastuvat ruuvit niin paneelin saa pois sieltä. Paneelissa on kiinni joko ainoastaan yksi lattakaapeli tai siinä voi olla myös taustavalon virtakaapeleita kiinni, kaikki lähtee vetämällä irti tai avaamalla jonkun muovisen klipsun kaapelin päältä/reunoilta. Todella yksinkertainen homma. Tarkista se malli siitä paneelista niin katotaan mistä löytyy halavalla siihen korvaava paneeli.

 • Extensa, Travelmate, Aspire... Vistalla... Roskiskamaa eli toisesta roskiksesta siihen löytyy todennäköisesti näyttö jonka voi käydä vaihdattamassa paikalleen paikallisessa atk-huoltoliikkeessä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista