Kysy

4 vastausta

 • Throtlaaminen tarkoittaa sitä, että esim. prosessori madaltaa kellotaajuuttaan viilentääkseen itseään. Kellotaajuuden madaltaminen heikentää prosessorin suorituskykyä, mutta samalla vähentää virrankulutusta sekä lämmöntuottoa.

 • Throttle = kuristin/kuristaa ihan suoraan käännettynä. Tätä se myöskin tarkoittaa prossun tapauksessa, eli prossu kuristaa tehoja jäähdyttääkseen itseään. Kuristaminen ei vain ole uponnut tietotekniikkaslangiin, joten yleensä suomeksi puhutaan throttlaamisesta. Muissa merkityksissä esim. throttle valve kääntyy tarkoituksesta riippuen kuristusventtiiliksi tai kaasuläpäksi.

 • Tulee sanasta throttle, jotka atk-sanastoa tuntemattomat ja kielitaidottomat ovat sorvanneet sen throttlaamisesksi. Järkyttävää!!! Asialle on ihan suomenkielinenkin vastine.

 • Throttlaa, sanasta kun tulee ensimmäisenä mieleen soutaa ja huopaa edestakaisin, osaamatta päättää mihin suuntaan mennään vai mennäänkö minnekään.

  Mutta Suomen kieli on yksi ja sama p.reikä koko tietotekniikassa ja monessa muussakin suhteessa nykyään muutenkin, eivät välitä sen ymmärtämisestä mitään, sukupolvi joka on näiden parissa kasvanut, pitää sitä kuninkaallista englantia kuningas kielenään, sitten pidetään joku esitelmä tai puhe jossakin ihmisten edessä missä on vanhempia ja nuoria, kun se on luettu englaninkielisestä kirjasta ja sieltä suomennettu niin kuin tarkoittavat sen ja itse ymmärtävät.

  Vanhempiväki jää suurelta osin monttu ammolleen mitäs tuo nyt tarkoitti, eikö me olla suomessa eikö asiaa voida puhua niin kuin se on suomeksi alkujaan on, vastaus on ei kai voi kun esitelmöijän mielestä englanti on parempaa tällaisessa p.reikä yhteiskunnassa elämme nykyään en yhtään ihmettele kun väki hermostuu ja saa hepuleita, näiden laitteiden ja niiden käytön takia.

  Kun uusi koulutettu sukupolvi pitää heitä pelkkänä paskana, ja tyhjänpäiväisinä kun eivät osaa kieliä, rahaa kyllä tarvitaan ja paljon, eivät edes tajua missä oloissa ollaan itse jouduttu oppimaan ja elämään mitä sitä rahaa on kotoa saatu, eikä se oikeastaan edes kiinnosta edes heitä, rahaa ollaan valmiina vastaan ottamaan ja lisää pyytämään.

  Sitten ovat vielä sitä mieltä kyllä jokaisen pitää Englantia ja Ruotsia osata puhua ja ymmärtää, sehän helppoa kun leivän voitelu kuulema, selvä se en viitsi antaa esimerkkejä enempää niitä löytyy kyllä vaikka kuinka mutta ei se heitä taida useinkaan kiinnostaa ennen kun tarvitaan todella apua jossakin sellaisessa missä sormi menee suuhun tai on kuin peukalo keskellä kämmentä.

  Vaikka googlesta löytyisivät ohjeet kuinka asia tehdään jää se siltikin tekemättä olla edes koskaan välttämättä nähty tai kuultu työkaluista tai edes niiden käytöstä, mutta tästä tulee mieleen että joka homma on helppoa kun leivän teko, että ei muuta kun alkakoon sitten itse tekemään kaikki kun se on niin helppoa, loppujen lopuksi tämä googlekin tai joku muu hakukone tietää monista asioista todella vähän jos yhtään mitään.

  Sitäkään nuo suurihmiset eivät tunnu tajuavan että jokaisella ei ole kielipäätä, eikä myöskään sitä ettei loppujen lopuksi enää tässä iässä voisi olla vähempää kiinnostamatta, opiskelua ja älylaitteita vaan ne on nykyisin elämisen suola.

  Ei muuta kun jatketaan eloa täällä pohjolan älyp.reiässä vaan ja throttlaamista.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista