Kysy

2 vastausta

 • Ainoa ratkaiseva tekijä kiintolevyn sopivuudella on liitäntä. Liittimiä on kahdenlaisia vanhempi IDE(Lapamato) ja uudempi S-ata. HP:n ilmoittamien speksien perusteella koneessasi on S-ata liitännän kovalevy, joten kaikki S-ata kovalevyt käyvät siihen ja sen kovalevy käy kaikkiin muihin S-ata liitännällä varustettuihin tietokoneisiin.

  Muita ominaisuuksia kovalevyissä, jotka eivät niinkään vaikuta varsinaiseen kovon sopivuuteen ovat kierrosnopeus ja levyn fyysinen koko.
  Kierrosnopeuksia on pääasiassa kahta eri tyyppiä 5400 rpm kovalevyt, jotka sopivat lähinnä varastolevyiksi ja 7200 rpm kovalevyt, joita voi hyvin käyttää kaikissa tekemisissään. Kovalevyn fyysistä kokoa on kahta eri kokoa: pienempi 2,5" kovalevy, jotka ovat lähinnä kannettaviin tarkoitettuja tai SSD-levyjä, mutta sopivat myös pöytäkoneeseen joko niille tarkoitetuilla asennusraudoilla tai omapatenttiratkaisulla. Isompi 3,5" kovalevy taas on pöytäkoneissa yleisesti käytetty standardikoko ja se menee pöytäkoneeseen ihan ilman mitään patenttiratkaisuja.

  Huom. SSD-levyillä ei ole kierrosnopeutta ja ovat suurimmaksi osaksi 2,5" kokoisia.

 • Koneeseen käy 3.5" Sata kovalevy.
  "a6040n: SATA hard drive
  a6030n PC / a6010n / a6000n: Serial ATA hard drive"

  edit, vähän hidas

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista