Kysy
 • Missä puhelimessa on edistyneinen äänipiiri ja kuulokevahvistin, eniten hifimäinen puhelin? En meinaa langattomia juttuja, vaan perus 3,5mm plugia.

  Kun itse ainakin kuuntelen musiikkia hyvinkin paljon puhelimesta, niin mietin tässä, että onko äänipiirien "kehitys" ollut yhtä huimaa kuin muu kehitys älypuhelimissa?

  Yleisen mielipiteen mukaan langattomat keinot esim bluetooth pilaa äänenlaaduun ja aiheuttaa kohinaa, ja yleisesti ottaen langattomat kuulokkeet maksaa tuplat enemmän kuin tavalliset langalliset kuulokkeet.

  En hae tässä sitä mielipiteitä siitä, missä puhelimessa on helpoin ja nopein musiikkiohjelma tai kirjastojen hallinta. Minulle nopeus on yhdentekevää, oli sitten apple tai windows phone tai android tai joku muu kikkare. Eikä minua kiinnosta softapuolen korjaukset tai ekvalisaattorit; hyvä äänipiiri tuottaa hyvää ääntä jo sellaisenaan

  Lisäksi luin juttua että kuulokelähtö ei ole sama asia kuin line out lähtö kuten tietokoneessa, ja että puhelimessa olisi tehty jotain kompromissejä sen suhteen, että impedanssit on jotain siltä välitä, että voi käyttää sekä kuulokkeissa että ulkoisissa kaiuttimissa...

  Eli lyhyesti, jos haluaa hemmotella korvia hyvien kuulokkeiden kanssa, niin mikä puhelin olisi eniten hifi-laatuinen? Vai onko kaikissa yhtä "kurapaskat" piirit hintojen alentamiseksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi? Voi olla myös vanhempi puhelin, ei välttämättä uusinta uutta.

  hifi Kuulokkeet kännykkä musiikki puhelin

4 vastausta

 • > Jos kuuntelet mp3 muodossa niin siinä ääni on jo pilattu valmiiksi
  > Oletetaan että sinä kuuntelet musiikkia FLAC muodossa, etkä missään mp3 muodossa

  ehkä lähtökohtana kuitenkin mobiilikuuntelussa on vähemmän vaativa kuuntelu, vai kuinka moni aamun ruuhkabussissa kaivaa esiin 500+ euron kuulokkeet ja kuuntelee flaccia ja nauttii täydestä tarkkuudesta ja laadusta?

  puhelin voi maksaa 600 euroa tai ylikin, mutta kuulokkeissa (tai hyvissä nappikuulokkeissa) jo sadan euron sijoitus on riittävä mobiilikäyttöä ajatellen, ja äänenlaadullisesti 320kbps mp3 tiedosto on usean asiantuntijan mukaan täysin cd-laatuun verrannollista, joten flac on vain näennäistä snobailua ja typerää tilan haaskausta

  kotona ehkä hiljaisessa asunnossa saa nauttia flacin "paremmuudesta" mutta kännykän kiina-audiopiirillä aivan yhdentekevää

 • Engadget -lehti teki jotain vertailua vuonna 2012 ja silloin iLuurit pärjäsivät hyvin. Yleisesti ottaen puhelinvalmistajat käyttävät nykyään ns. "peruskauraa" ja hyvät äänipaketit ("audio hub", johon luetaan DAC eli itse äänipiiri, kuulokevahvistin ja liittimet) on hyvin hyvin harvassa. Näin on, koska lähtökohtana on mainittu "mobiilikuuntelu". Minusta hifilaadun tavoittelu mobiilikuuntelussa on.. noh. pelleilyä.

  Ennen muinoin monessa puhelimessa oli Wolfsonin piirit (joka on ehta audiopiirien tekijä, sen valmitajan piirejä käytetään oikeissa hifi-vehkeissä) mutta nyt ei juurikaan. Ainoa luuri, joissa sellainen vielä löytyy on LG G2. Noksut käyttää kai Texas Intrumentsin piirejä (TI on laatuvalmistaja) ollut ainakin ennen, iLuureissa oli Cirrus Logicin piirit, joka on enemmän tietokonepuolelta ponnistava piirivalmistaja. Samppojen piireistä en tiedä mutta guugle (haku "<puhelin tähän> audio chip") auttaa.

  Se missä luurista tuleva digitaalinen ääni voi kusta, on se vaihe missä muunnos digitalisesta analogiseksi (D/A = digital/analogue converter, dac) tapahtuu eli äänipiirissä. Tiedonsiirtotapa ei siis ääneen vaikuta. Bluetooth (langaton) on tiedonsiirtotapa. BT-kuulokkeita käytettäessä puheilmen äänipiiriä ei kai edes käytetä vaan puhelin tunkee raakaa dataa suoraan bluetoothin läpi. BT-kuulokkeissa on piiri joka ottaa datan vastaan SEKÄ sitten _äänipiiri_, joka sen datan ääneksi muuttaa. BT-musapuuhissa heikko lenkki on kuulokkeet, ei puhelin.

 • Itselläni on LG G2, ja se osaa kyllä tunnistaa HIFI äänen ja soittaa sitä melko hyvin kuulokkeilla, Oletetaan että sinä kuuntelet musiikkia FLAC muodossa, etkä missään mp3 muodossa. Nuo FLAC kappaleethan vievät noin 3 minuutin kappaleelta tilaa puhelimesta 50 megaa, elikkä kannattaa ottaa puhelin muistikortti paikalla ja lyödä siihen kiinni 64 giganen kortti.

 • Missä formaatissa musasi on? Jos kuuntelet mp3 muodossa niin siinä ääni on jo pilattu valmiiksi ja ihan sama mikä piiri siinä on.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista