Kysy
 • Millä tuulilasin pyyhkijöiden toimintaa paremmaksi?

  Auto on vm.2000 ja kaikinpuolin kelpo peli, mutta pyyhkijöissä jatkuvasti sanomista. Pidän tuulilasin todella puhtaana, käytän pesuainetta ajaessa, puhdistan lähtiessä lasin ja sulat, ostin vartavasten sellaiset joustavat laatusulat (jotain Aldeco?), mutta mikään ei auta. Lasissa ei ole halkeamia ja kiveniskemä ei ole kuin pari todella pientä, joten ei ole syy.
  Olen huomannut, että sulissa on uutena jotain grafiitin tapaista, mikä luistaa hyvin ja ääneti, mutta kuluu nopeasti pois pesuaineissa.En ymmärrä, kun toiset roikottavat loskakeleillä varsia pystyssä, eikä tämä juuri venytä entisestään jousta ja heikennä kontaktia lasiin vai päinvastoin? Itsellä tulisi mieleenkään pilata loppuja, kun nytkin tekee raitaa, välillä pomppii ja ulisee.Voiko kuoleentunut 12v vanha jousi tehdä tuollaista ja mistä voisi hankkia toiset tilalle, sillä en rupea maksamaan osasta, missä lukee Nissan ja maksaa 100e,heh. Mitä muita vaihtoehtoja on kun hieroa lyijykynästa sulkiin tai laittaa kaiken aikaa 5 sateesta(Fuck the rain)?

  pompii tekee raitaa tuulilasin pyyhkijät ulisee

5 vastausta

 • Sulat nostetaan parkkeeratessa pystyyn siksi ettei ne jäädy lasiin kiinni, aamulla on sitten helpompi putsata jäätynyt lasi ilman että tarvii repiä sulkia hajalle.

  Mitä enemmän pyyhkijän vivustossa on välystä, sen enemmän sulat pomppi.
  Varren sisällä oleva jousi ei kuoleennu alle parissa kymmenessä vuodessa. Sen sijaan kohta mistä pyyhkijän varsi on kiinni, usein hapettuu ja takertelee. Tuohon niveleen vaikka crc tai wd40 ja nitkuttelua niin johan herkistyy.

 • Kokeile Championin sulkia. Niitä myydään ainakin motonetissä. Itselläni ne ovat kestäneet yli vuoden hyvinä

 • Vaihda uudet sulat, sitten voithan laittaa "vaimokkeen" pyyhkimään ikkunoita siitä ns. kartanlukijantehtävistä.
  Vakavasti tuo voi johtua niin monesta muuttujasta, kun itellä 92-mallin opeleissa en ole tuota huomannut.

 • Käytät pesuainetta? Suosittelen pakkasenkestävää lasinpesuainetta. Ja ne sulat on mahdollista asentaa väärin.

 • Bosch ja varmasti pyyhkii hyvin ja jos rupee teho heikkenemään ni muutama tippa dieseliä rättiin ja pyyhkäsee sulan ni toimii taas vähän aikaa kuin uus.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista