Kysy
  • Mikä on modernin kännykän akun paras "latausstrategia"?

    Vuosikymmen takaperin oli hyvinkin tarkkaa se, miten akkuja pitäisi ladata, mutta mitenkäs nykyisin, onko se ja sama vaikka latailisin vain silloin tällöin 30min kerrallaan akkua (vrt. melkein tyhjäksi ja yö laturissa -taktiikkaan)?

    akku akkujen lataus akut kännykkä

7 vastausta

  • "Kovaääninen huutaminen puhelimeen kuluttaa enemmän virtaa, jolloin akku myös kuluu nopeammin." Kiitos päivän nauruista! Nyt kaikki jättämään linja auki ja huutamaan siihen muutama tunti!

  • Muistakaa että Litium akut eivät tykkää lämmöstä. eivätkä myöskään että ne tyhjennetään loppuun asti. Kun akku tolppa näyttää 2-1 pykälää niin lataukseen. Itse myös sammutan puhelimeni yöksi. Puhelin että akku kaipaavat yöunia niinkuin mekin. Kun lataus tolppa ei liiku niin laturi irti.

  • Uuden akun ostajille tiedoksi!!! Ostitpa akun mihin laitteeseen tahansa niin tarkat ensilataus / käyttö ja huolto-ohjeet on pakko olla akun myyjällä antaa alkuperäisen pakkauksen mukana,ÄLÄ koskaan osta akkua esim. minigrip muovipussissa silloin voit saada käteesi mitä tahansa vaikka akun arvot ja merkinnät olisivatkin samat kuin alkuperäisenkin akun, sillä väärinkäytettynä akku on turvallisuusriski koska se kytketään sähkölaitteeseen ja voi pahimmillaan jopa räjähtää tai tuhota laitteen johonka akku kytketään tai sitten akku toimii miten sattuu kun ei tiedetä latausaikojen pituutta joista näköjään riittää erilaisia mielipiteitä kymmenittäin vaikka kyse olisi vain yhdestä akkumallista. Varsinkin kännyköiden akkuja ostaessa pyytäkää se tehtaan alkuperäisessä pakkauksessa käyttöohjeineen niin loppuu toi kyllästymiseen asti epävarmojen mielipiteitten jakelu. Terveisin Vesku Kontulasta

  • Vaikka kovasti väittävät, että nykyisissä akuissa ei enää ole "muistia", kuten vanhoissa akuissa oli, olen silti todennut ihan omaan kokemukseen perustuen että omalla tavallani kännykän akku on kestänyt usein jopa vuosia kauemmin kuin tutuillani (jotka latailevat juuri tuolla "miten sattuu"-tavalla).

    Lataan siis akkua toisinaan "puolihuolimattomasti", mutta yritän noin kerran kuukaudessa antaa akun kuivua ihan tyhjäksi, jonka jälkeen lataan kännykkää sammutettuna yön yli (väh 8h, eli reilusti sen "täynnä-piippauksen" jälkeenkin).

    Sori, ei faktatietoa eikä lähteitä perusteeksi, lähinnä useamman vuoden kokemuksen pohjalta heitän mutua.

  • Li-ion/li-po -akkuja ladataan aina valvotusti tiettyyn jännitteeseen asti. Tämän jännitteen (4,2 V eräässä lähteessä, LiIon ja LiPo vähän erilaiset) yli litiumakkua ei ladata tai se tuhoutuu. Sama suojaus voi olla myös akussa.

    Tavallinen puhelimen laturi lämpenee vähän ladatessaan akkua. Kun laturi ei enää tunnu lämpimältä, se on lopettanut lataamisen ja puhelimen voi irrottaa laturista.

  • Kännykän akku täytyy *aina* päästää purkautumaan loppuun asti sillä se pidentää nykyisten li-ion/liPo akkujen käyttöikää merkittävästi. Akkujen kennot on suunniteltu ottamaan kerralla vastaan täysivaraus niitä ladattaessa, tämä perustuu litium-ionien fysikaalisiin ominaisuuksiin. Akku on helppo tyhjentää ennen latausta esim. soittamalla kaverille ja jättämällä linja auki. Kovaääninen huutaminen puhelimeen kuluttaa enemmän virtaa, jolloin akku myös kuluu nopeammin.

  • Nykyisin akuissa on jo ostettaessa jonkin verran varausta jolla puhelimen saa päälle, ja saattaa kestää suoraan paketistakin hyvällä tuurilla päiviäkin. Itse olen tehnyt näillä uusilla luureilla niin että, ensin olen käyttänyt tuon valmiin varauksen kirjaimellisesti loppuun, siten ettei puhelimessa ole enään mitään eloa. Sitten olen pistänyt lataukseen, ilman käynnistämistä. Ja antanut latautua vaikkapa yön yli (noin 10 tuntia). Sitten käynnistänyt puhelimen. Ja aina välillä (muutaman viikon välein) antanut akun mennä täysin tyhjäksi, jonka jälkeen jälleen pitempi lataus. Näin ainakin nykyinen K550i jaksaa samalla akulla vieläkin reilun viikon täydellä latauksella normaalissa tekstittely ja puhekäytössä. Musiikkia ja kuvia otettaessa akku kyllä kuluu nopeammin. Mutta aika paljon saa kuviakin napsia ennen akun tyhjentymistä. Musiikin kanssa tietenkin menee nopeammin kuin viikossa. Muuten se sitten kestääkin hyvin.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista