5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Modeemi muuntaa datasignaalia kuljetusverkon ymmärtämään muotoon ja toisin päin. Se on siis välikappale, sinun ja runkoverkon välillä ja modeemin malli riippuu siitä mikä runkoverkko on käytössä (kaapeli, puhelin...).

Reititin reitittää liikennettä. Se pystyy rakentamaan alleen oman aliverkon, jonka sisällä se toimii liikenteenohjaajana. Reititin pitää huolta että siihen kytketyt laitteet saavat halutessaan oikeat verkon asetukset ja että tietopaketit ohjataan sen sisällä oikeisiin osoitteisiin.

Laite voi olla yhtä aikaa modeemi ja reititin, eli reitittävä modeemi, jolloin sekä ohjaa liikennettä aliverkossa, että muuntaa sitä runkoverkkoon sopivaksi.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Jos kyse on jostain vanhemmasta modeemista, niin suosittelen hankkimaan kokonaan uuden reitittävän modeemin, ettei vanha modeemi toimi mahdollisesti hidasteena yhteydellesi.
Huomioi hankinnassa, onko yhteytesi ADSL/VDSL tai kaapeliliittymä, joita varten on eri laitteet.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Kertokaa nyt ihmeessä mummolle, että kelpaako Huawei E5785 myös kiinteään yhteyteen, kun sellainen olisi talossa tarjolla, vai täytyykö taas ostaa joku uusi laite?
Tuula -mummi
+1

Kommentoi tätä vastausta

Älä turhaan osta uutta modeemia, jos vanha pystyy ylläpitämään maksiminopeutta luotettavasti. Uudet modeemit eivät tuo merkittäviä parannuksia tiedonsiirtoon muuten kuin tuettujen nopeuksien myötä.

Yleensä on kannattavampaa pitää modeemia ja reititintä erillisinä laitteina, sillä silloin saa rahalle parempaa vastinetta. Reitittävä modeemi on kompromissiratkaisu molemmista laitteista. Reititysominaisuudet ovat riisuttuja, et aina pysty säätämään kaikkia asetuksia ja tällaiset laitteet eivät usein kestä raskasta sisäverkon kuormitusta.
0

Kommentoi tätä vastausta

Minulla on modeemi, missä on vain yksi portti. Tarvitsen enemmän portteja joten ratkaisenko ongelman sillä tavalla, että ostan reitittimen eriksern ja kytken sen millä tavalla?
-1

Kommentoi tätä vastausta