Mikä nettikaapeli?
0
Eli tarkoitushan on vetää netti ja telkkari rakennuksesta toiseen ulkokautta, ilmassa tai sitten maan sisältä. Sinne minne nettiä vedetään ei ole puhelinpistoketta. Kelpaako tavallinen CAT5 nettikaapeli ja ihan normi antennikaapeli? Ja mitä kaikkea voisi tehdä saamaan ne toimimaan mahdollisimman hyvin myös esim. talvella? Tarviiko vahvistimia jne? Ainiin ja väliä tulisi melkein 30metriä!

3 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Ensin onko sulla kiinteä vai mobiililaajakaista?
Se onnistuu reitittimen avulla, langaton yhteys toimisi hyvin myös.
Jos yhtä mokkulaa käytät niin kokemus on osoittanut, että virta ei riitä kovin etäälle tietokoneesta USB-kaapelilla.
Toi sinun systeemisihän kuulostaisi kaapeloidulta lähiverkkoyhteydeltä.
Ja kaapelina toi CAT eli ethernet kaapeli, tuossa tapauksessa kannattaa valita hyvin säitä kestävä ja nopea.
Silloin paras ratkaisu on reititin.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Cat5 ja Cat5e maksimipituus on 100m, joten 30m etäisyys ei ole mikään ongelma. Ehdottomasti EI kannata jakaa puhelinkaapelia, vaan laittaa modeemi jossa on usemapi verkkoliitäntä, tai laittaa modeemin jatkoksi reititin jolta kaapeli naapurirakennukseen vedetään. Kaapelia ostetettaessa kannattaa valita ulkokäyttöön sopiva ja siten oikein häiriösuodatettu kaapeli. Mutta ihan perus cat5 kelpaa kyllä, itse vetäisin sen sähköputken lävitse jos maahan kaivaisin.
TV-kaapeliin vahvistimen tarve riippuu singaalin voimakkuudesta. Vaihtoehtona on on tietysti laittaa oma antenni toiseen rakennukseen. Tai kokeilla sisäantennilla. Mutta jos kyseessä on kaapeliverkko, singaalin riittävyys selviää vain kokeilemalla. Jos ei riitä, niin sitten vahvistinta.
Kaivoipa kaapelin maahan tai tai vetää ilmakaapelina, lämpötilan vaihtelu kannattaa huomoida ettei talven pakkasella kaapelin kutistuminen vedä sitä niin tiukalle että se murtuu.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Kommentoi tätä vastausta