Mikä jännite oltava digikamerassa minimi voltteina?
0
Kamerani on aika vanha eli Olympus 3030 jostain vuosituhannnen vaihteesta. Toimii kuitenkin edelleen moitteetta 1,5voltin paristoilla, mutta kun kokeilin Haman 1,2v 1850mAh täysillä akuilla eli yli 14h normaalilatauksella, kamera ei edes käynnisty. Luin jostain palstalta, että mitään 1,5v ladattavia akkuja ei ole olemassakaan, vaikka kuinka lukee foto akku. Kuitenkin olen nähnyt ladattavia sormikokoja eri kameroissa eli missä voisi olla vika? Vuosikausien käyttämättömyydessä vai vuosia lataamatta olleet akut vai mikä? Aivan järjetön kiitos hyvästä vastauksesta!

2 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Pitkään käyttämättömänä ollut akku on tullut tiensä päähän.

Noiden 1.5 V:n akkukennojen nimellisjännite taitaa olla 1.32V, vaikka yleiseti puhutaan 1.5V:sta. täyteen ladattuna se on kyllä lähellä 1.5V.

Tuon kameran akun jännite on 3V.

Tässä vaihtoehdot Olympus 3030 kameran paristoista (akuista):
2 Lithium batteries CR-V3 or
4 "AA" NiMH batteries or
4 "AA" Lithium batteries or
4 "AA" alkaline batteries or
4 "AA" NiCd batteries or
Optional C-7AU AC adapter.
Adapter http://olympuscameraandaccessories.blog...or-olympus.html
Akkulinkki http://www.crv3.com/

http://www.vertaa.fi/kameran_akut/mania...akku_110411196/
+3

Kommentoi tätä vastausta

Tarkoitatko ladattavia sormikokoakkuja, joiden jännitteeksi on ilmoitettu 1,2V joten täällä valokuvausliikkeessäkään ei ole olemassakaan mitään 1,5V ladattavia akkuja? Niissä kuitenkin luvataan toimivuus digikameroissa ja jopa salamalaitteissa, mitkä vaativat nopeasti tehokkaan virransaannin.

Tässä tapauksessa vaikuttaisi, että akut ovat vanhentuneet vuosia käyttämättöminä, eivätkä inahdakaan jatkuvasta lataamisesta huolimatta. Kiitoksia kuitenkin vastauksesta, muuten kattava ja hyvin linkitetty.
0

Kommentoi tätä vastausta