Kysy
 • Koska mobiililaajakaistat vaihtavat aina ip-osoitetta yhdistettäessä, niin sehän mahdollistaa vaikka millaisen ilkivallan teon/trollaamisen?

  Ja koska erilaisilla foorumeilla ja muilla sivuilla jaetaan banneja ip-osoitteen perusteella, on mahdollista että joku viaton joutuu bannatuksi, kun oikea trollaa monen ip-osoitteen takana...

  jotain ipv6 juttua on tulossa ilmeisesti, joka mahdollistaa enemmän ip-osoitteita koko maailmalle, mutta eikö sekin tuo jotain ongelmia tullessaan, wanhat selaimet ei toimi ja modeemit ei välttämättä ymmärrä sitä..

  internet ip ip-osoite mobiililaajakaista mokkula netti

2 vastausta

 • Oikeassa olet, mobiililaajakaistat vaihtavat IP-osoitteen, aina kun yhdistyvät verkkoon uudellen, eli tavallaan se mahdollistaa trollaamisen, ja tätä taitaa esiintyäkin jossain paikoissa.

  Sisänsä foorumin ylläpitäjät pitäisi jo tajuta, että turhaa ne sille bänniä antaa, kun se pääsee takas hetken päästä, ainakin näin kokeneet ylläpitäjät menettelee. Mutta se, että joku viaton joutuu bannatuksi, on kyllä tavallaan vähän epäarvinaista. Se viatonkin voi aina yhdistää uudelleen verkkoon, jolloin hänenkin IP-osoite vaihtuu.

  IPv6 on joo aika pitkälti käytössä, tietääkseni jotkut tunnetut ja suuret sivustot käyttävät sitä jo. Operaattoreilla ei vielä tietääkseni pahemmin IPv6 -tukea ole, mutta sekin on luultavasti jossain vaiheessa tulossa. Jotkut modeemit jo tukee.

 • Suomalaiset operaattorit siirtyy tukemaan IPV6 protokollaa vuoden 2013 aikana.
  Kaikki uudet reitittimet ja modeemit ovat ipv6 valmiita. Vanhat ipv4 modeemit/reitittimet toimivat normaalisti mutta eivät siirtymän jälkeen osaa jakaa ipv6 osoitteita.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista