Kysy
 • Kannettavan sammuttaminen

  Kuinka usein pitää kannettava sulkea kokonaan ja kuinka kauan se voi olla vain lepotilassa? Viekö se horrostilassa vielä paljon sähköä kuten muu viihdelaitteet, jotka ovat valmiustilassa? Onko sähkön kulutuksen lisäksi muita syitä, että kannettava pitäisi sammuttaa usein?

  kannettava lepotila sammuttaminen

3 vastausta

 • Horrostila on yleensä toteutettu ohjelmallisesti. Käyttöjärjestelmä kirjoittaa koko muistin sisällön levylle tiedostoksi ja sammuttaa koneen kokonaan. Käynnistäessä sitten lukee sen muistin sisällön tiedostosta takaisin muistiin ja ohjelmat jatkaa toimintaa siitä tilasta mihin jäätiin. Ei pakosta tarvitse tukea raudalta ollenkaan, mutta Windows tuntuu vaativan vähintään ACPI tuen, joskin sen toteuttaa nykykoneista kaikki.

 • LEPOTILA
  Kannettavat tietokoneet siirtyvät lepotilaan, kun niiden kansi suljetaan tai niiden virtapainiketta painetaan. Siirry lepotilaan kun tarve poistua koneelta on lyhytaikaista esim. kahvitauko.

  HORROSTILA
  Kaikki kannettavat ei tue horrostilaa. Tilan käyttö on osa virran hallinta-asetuksia, ja kaikki oheislaitteet eivät välttämättä toimi tilasta palatessa. Käytä horrostilaa, kun poistuminen on pitempiaikaista, esim. akun varauksen ylittävä aika.

  SAMMUTTAMINEN
  Sammuta tietokone, kun et ole aikeissa palata jatkamaan keskeytynyttä tehtävää, esim. nukkumaan mennessä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista