Kysy
 • Kaapelointia kotiin - RJ45 Cat5e. Suojaamaton (UTP) vai suojattu (FTP) kaapeli listan/kynnysten/ väliin (myös seinien läpi menee)?

  Tarkoituksena olisi vetää rj45 kaapelia taloon, laadukkaan lähiverkon toivossa. Tähän mennessä WLANilla pärjäilty. Kaapelia kuluu 50m paremmalla puolella. Alakerrassa modeemi ja reititin (plus tarvittaessa kytkin) ja yläkertaan tarkoitus pistää kytkin, jotta kerrosten välillä ei tarvitsisi vetää kuin yksi Cat5e RJ45 kaapeli. Suojatut vai suojaamattomat? Pistorasioita ja sähköjohtoja löytyy matkalta, jotka voivat olla uhka suojaamattomalle (?)

  Kyselen lähinnä siksi, kun epäröin UTP:n herkkyyttä.

  cat5e ftp Lähiverkko rj45 utp

4 vastausta

 • Vaikka sähköjohdot eivät välttämättä aiheuttaisikaan suoraan mitään häiriötä, niin kannattaa runkokaapelointi tehdä kerralla laadukkaaksi. Hintaero upt- ja ftp-kaapelien välillä on niin pieni, että kannattaa käyttää suojattua kaapelia. Hintaerojen pienuuden takia kannattaa myös tarkistaa, kuinka paljon cat6-kaapelointi tulisi maksamaan.

 • Saattaa silti verkkokaapeli tulla halvemmaksi kunhan vain saa reijät tehtyä. Jos ei tarvitse yli 100mbps nopeuksia niin suojaamaton luulisi riittävän.

 • Mä en kyl tommosta sähköverkon kautta menevää oikeen suosittele.

  On olemmassa paljon huonoja puolia verrattuna piennee vaivaan vetää oikea kaapeli.

  Esim sähköverkossa voi esiintyä häiriötä jotka sitten sekoittavat dataliikennettä ,tai jos sähköt menee pois ja modeemit on upsattu pysyy ne päällä toisin kuin tuo sähköverkon kautta menevä.

  Eikä tuo todeenäköiseseti pysty samoihin nopeuksiin kuin kunnon kaapeli.

 • Ei noin vaikeesti, ratkaisu on WD Livewire, eli katsohan tuo ohje läpi, niin huomaat kuinka helppoa se on.> http://www.wdc.com/wdproducts/library/UM/FIN/4779-705041.pdf

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista