Jos tavallinen arkinen vanha valkoinen liesi jäisi päälle ilman valvontaa, kuinka helposti se syttyisi palamaan, vai syttyykö se?
+2
Kuvitellaan tuollainen normaali liesi, neljä levyä ja uuni.

Jos kaikki levyt olisi kutosella, ja vaikka uunikin päällä, onko liedet suunniteltu niin ettei ne aiheuta vaaratilanteita vaikka jäisivät päälle? Ilman siis mitään kattiloita tai mitään astioita, pelkkä liesi ja tyhjät levyt kuumina ilman valvontaa.

Mietin vaan kun tuo liesi tuntuu jäävän pitkän aikaa kuumaksi, vaikka levyn sammuttaa jo hyvissä ajoin ennenkuin lopettaa paistamisen...

tl;dr lieden levy päällä ilman mitään kattilaa tai astiaa, kestääkö se oman itsensä aiheuttaman kuumuuden ilman riskiä?

11 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Muutamia tunteja kestää jos ei liedellä ole mitään.
Aikoinaan oli asentajalla (liesi-uunit vaihdetiin vuokra-asunnoissa) jäänyt yksi levy päälle. Parin tunnin kuluttua satuttiin paikalle ja levy hehkui punaisena. Käryäkin oli ilmassa, mutta ei savua. Lieden ympärys kalusteet olivat niin kuumia ettei voinut kättä niissä pitää, lieteen ei voinut koskea niin kuuma se oli. Paidanhelmalla käänsin levyn 0 asentoon.
Pikkuisen käytiin sanavaihtoa tästä tapauksesta asentaja-firman kanssa. Väittivät valehtelijaksi, tietenkin kun olivat itse virheen tehneet. Kiittämättömyys on maailman palkka.
+3

Kommentoi tätä vastausta

ja kuuluuko liesi yms. isot keittiökoneet vuokranantajan vastuuseen, vai pitääkö vuokralaisen itse hommata uusi liesi jos tuo pimahtaa lopullisesti?

t. kysyjä
+1

Kommentoi tätä vastausta

http://www.tukes.fi/tiedostot/sahko_ja_.../liesipalot.pdf
Kyllä se usein syttyy, suomessa yli 300 kertaa vuodessa.
+1

Kommentoi tätä vastausta

taitaa olla vuokranantajan vastuulla liedet ja jääkaapit.
0

Kommentoi tätä vastausta

Liedessä voi olla lähes yhtä paljon tehoa kuin saunan kiukaassa - ihan varmasti on suuri riski, että joku sen lähistöllä oleva palava materiaali syttyy, mikäli liesi unohtuu tarpeeksi pitkäksi aikaa päälle. En nyt osaa heittää tarkkoja lukuja, mutta varmaan ainakin kaikki metrin säteellä levyn pinnasta oleva tavara on vaarassa syttyä, kun levy hehkuu oranssina.

> ja kuuluuko liesi yms. isot keittiökoneet vuokranantajan vastuuseen,
> vai pitääkö vuokralaisen itse hommata uusi liesi jos tuo pimahtaa
> lopullisesti?
Lieden korjaus ja uusiminen kuuluu vuokranantajalle, puhtaanapito vuokralaiselle. Olettaen tietysti, ettei vuokrasopimuksessa ole sovittu poikkeavasta järjestelystä. Mutta tietysti jos levyt unohtaa päälle ja liesi siitä hajoaa, vastuu vahingoista kaatunee vuokralaiselle, kuten nyt muustakin väärinkäytöstä.
0

Kommentoi tätä vastausta

Jos sen huomaa tarpeeksi nopeasti niin ei se varmaan mitään haittaa aiheuta.
0

Kommentoi tätä vastausta

0

Kommentoi tätä vastausta

Kommentoi tätä vastausta

0

Kommentoi tätä vastausta

0

Kommentoi tätä vastausta

Kommentoi tätä vastausta