Kysy
  • Iltalehden etusivulla on juttua asunnottomista, ja se pistää miettimään. Miten Suomen laki käsittelee asunnottomia, minne posti menee, vanhempien osa?

    Suomessakin on tietenkin asunnottomia, mutta suomalaisena ihmisenä on vaikea ymmärtää, miten voi olla asunnottomia?

    Katoaako ihmisarvo ja muut oikeudet, jos ei ole vakinaista asuinpaikkaa? Miten solmia työsopimuksia, mihin posti dumpataan, entä jos poliisit alkaa kysellä taustoja?

6 vastausta

  • Asunnottomuus on tilastojen valossa lähes puhtaasti Helsingin ongelma, esimerkiksi Oulussa asunnottomia oli vuoden 2011 alussa 40kpl. Syitä tuohon voi vain arvailla -- tai kaivaa esimerkiksi ARAn reporteista.

    Maahanmuuttovastaisen huutelun suhteen kannattaa muuten lukea noita tilastoja muutenkin -- vuoteen 1987, jolloin tilastointi on aloitettu, verrattuna asunnottomuus on yli puolitettu Suomesta. Ja 1987 oli Suomessa korkeasuhdanne ja kunnilla "meni tosi lujaa", mutta silti kämppiä ei löytynyt. Ja maahanmuuttajia taisi olla sen verran, että kunnan kaikki asukkaat tunsivat heidät etunimeltä :-)

    Itse kysymykseen, Suomessa laki velvoittaa kuntia hoitamaan asiat niin, että kukaan ei ole ilman asuntoa. Kunnat vain luistavat velvoitteestaan.

    Suomessa jokaisella ihmisellä täytyy olla osoite, mutta se voi olla esim. Poste Restante -osoite, eli varsinaista asuntoa tuo ei vaadi.

  • Mitä se suomalaisten hätä, mutta jos ulkomaalta löytyis joku niin heti autettas. on tää kumma maa
    Tehkää nyt jotain ja pian.

  • Hyvä että asiat,nämä arkipäiväiset jotakin edes askarruttaa.Demokratia uskoo että asioihin voi äänestämällä täten vaikuttaa.Tosin hölmö se on joka niin uskoo suomenniemessä ellei omaa sitä porvariston helvetin isoa lompakkoa.Nämä asiat ovat niitä poliitikkojen tyypillisiä vaalilupauksia joita ei ole vielä 40vuoteen yksikään lupauksistaan huolimatta pystynyt toteuttamaan joten. Nyt kaikki uskokaa .. demokratiaan

  • Työtön -> asunnoton (poste restante)= rikollinen/juoppo/pummi...

    eli jos on työtön ja asunnoton on hyvin vaikea saada töitä, jos ei saa töitä, niin ei voi säästää rahaa ja hankkia asuntoa.
    se on yhtä kierrettä kokoajan!

    Omakohtasta kokemusta löytyy poste restantena elämisestä ja tuttavien nurkissa olemisesta, ei oo herkkua kun ei tiedä voiko seuraavalla viikolla olla samassa paikassa yötä vaikka osallistuu kustannuksiin!

    Ei oo siitä kiinni, ettei haluaisi saada töitä, on käyty haastatteluissa eikä oo natsannu kun on työn tarjoaja ehkä huomannu osoitteen (poste restante) ja hänen ei pakko kertoa syytä miksi ei palkannut!

    -Että tämmöstä kunnat ei hoida velvoitteitaan-

  • hyvä syy taas syyttää muita ( siis maahanmuuttajia) kuin itseään siis Suomea tai kuntia ,asuntoja kyllä on niistä ei ole pulaa,mutta vuokrat ovat niin korkeita että ei ole varaa asua.
    ja sekin tietysti on "mamujen " vika mukamas.
    vaikea ymmärtää miten voi olla asunnottomia? esim ero tapauksessa yleensä mies on se joka joutuu yks kaks olemaan ilman asuntoa (itsekkin juuri siitä syystä asunnoton ollut) ja jos ei satu kavereita olemaan ,sellaisiakin ihmisiä on.
    vaikeata on jos jostain syystä mennyt luottotiedot.liian korkea vuokra,pakko ottaa se kämppä minkä saa maksoi mitä maksoi,syödäkkin pitäis ainakin joka toinen päivä.
    jokainen meistä voi olla yhden tai kahden askeleen päässä asunnotomuudesta.

  • Kiitos Suomen hallitukselle ja mamujen paapomiselle! Suomi on niin takapajula.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista