Kysy

3 vastausta

 • Mullahan Logitech m100 alko tekee tota jo muutaman kuukauden raivokkaan klikkailun jälkeen.

 • Voipi hyvinkin olla että hiiren mikrokytkin on tullut tiensä päähän. Kyseinen mikrokytkin on varsin yleien joten sen mahdollisesti voi kannabilisoida jostain toisesta hiirestä jos sellainen sattuu nurkissa lojumaan. Vaatii tietysti hiiren purkamista ja juotoskolvin kanssa sähläämistä, mutta pienellä käsityöllä säästää jonkun euron ja jatkaa hiiren elinikää. Väärin kolvia käyttämällä sitten voi saada aikaan suuremman vahingon mitä uusi hiiri olisi maksanut.
  Vaihtoehtona on tietysti myös mikrokytkinen purkaminen ja puhdistaminen ihan ilman irroitusta hiiren piirilevyltä. Kyseinen osa on kuitenkin varsin pieni ja sen sisällä on muutama varsin pieni osa joiden paikoilleen saanti vaatii melkein kirurgin käsiä. Purkaminenkin vaatii varovaisuutta ettei riko olemattoman pieniä muoviklipsuja millä se on kasassa. Ja että näkee miten osat ovat paikoilaan. Varovasti tehty avaaminen pitää kontatilevyn ja sen jousen paikoillaan jolloin kontaktipinnat voi puhdistaa ohuella hiekkapaperilla (800 tai parempi) Ikävä kyllä yleensä purettaessa osat irtoavat. Netistä löytää kyllä ohjetta mikrokytkimen kasaamiseen, kunhan ei purkuvaiheessa hukkaa pienen kärpäsen kokoisia osia.

  Kulutajanoikeudellisesti tuotteen on kestettävä sen oletettu käyttöikä. Mikä on sitten tuotekohtainen. Äkkiä googlettamalla en löytänyt kuluttajaviraston linjausta mikä tuo aika on hiiren kohdalla, mutta olettaisin että 3 vuotta on valitettavasti nykyelektroniikalle ja varsinkin paljon käytössä olevalle hiirelle jo kohtuullinen käyttöikä.
  Tuotteissa ilmeneville virheille on 6-kk virheolettama. Tuona aikana ilmennyt vika katsotaan automaattisesti olleen tuotteessa jo ostohetkellä.

  http://www.ifixit.com/Manifesto

 • Minulla alkoi Logitechin hiiri tehdä tuota muutama vuosi sitten. Tuo on tietääkseni hyvin yleinen vika noissa hiirissä. En tosin tiedä onko tuota vikaa enää uudemmissa malleissa. Alla on linkki ohjeisiin, jolla asia hoituu. Ainakin minulle se toi avun ja on kestänyt jo aika kauan taas käytössä. Taustalla on sem että hiiren napin mikrokytkimessä oleva jousi väsyy ja taipuu väärään suuntaan.

  https://appuals.com/fix-logitech-mouse-double-clicking/

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista