Hei. Mistä johtuu se, että kannettavalta lähettämäni sähköpostit eivät mene ystäväni (uuteen) älykännykkään?
0
Mistä pitäisi lähteä etsimään "vikaa" eli miten asian voi korjata? itse en käytä mitään puhelimia, ainoastaan "perinteisiä" läppäreitä.

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Jos sinä saat virheviestin, että sähköpostia ei voitu toimittaa, on se merkki siitä että osoite on virheellinen.

Jos viesti lähtee sinun koneelta liikkeelle ilman mitään ongelmaa, niin vika ei voi olla sinun koneessa. Nämä ns. mailer daemonin palautusviestit tulevat siitä, ettei postia voida kuljettaa sinun haluamaasi pääteosoitteeseen. Yleisimmiten tämä tarkoittaa, että osoite on virheellinen.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Palautuuko sinulle virheviesti, ettei viestiä ole voitu toimittaa?
Jos muut viestit menee perille, niin lähtisin selvittämään mahdollista ongelmaa kaverin kännykästä ja kun se on uusi, niin siinä voi olla jotain asetusten säätämistä vielä.
Kaiken edellytys on tietysti, että osoite on oikein kirjoitettu.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kiitos kommentistasi.. ja kyllä, saan virheviestin ettei viestiä voitu toimittaa.
Osoite on varmasti oikea, siitä ongelma ei johdu.
Kännykän asetuksia minäkin epäilen.. täytyypä selvitellä kun aurinko jossain vaiheessa taas nousee.
Hyvää yönjatkoa sinulle sinne jonnekin :)
0

Kommentoi tätä vastausta

Tuon mukaan pitää ilman muutta laittaa kännykän asetukset kuntoon.

Väärin kirjoitettu osoite on hyvin todennäköinen myös
0

Kommentoi tätä vastausta

Kaverilla tuskin on mailipalvelinta kännykässään... Eli jos saat palvelimen virheviestin että viestiä ei voi toimittaa, vika ei oikeastaan voi mitenkään olla sen kännyn asetuksissa, vaan sinun koneesi ja vastaanottavan mailipalvelimen välissä. Virhe tulee riippumatta siitä millä päätelaitteella kaverisi mailia lukee.

Mikäli ongelma on nimenomaan läppäriltä mailia lähetettäessä käyttäen jotain IMAP/POP ohjelmaa, kannattaa tarkistaa että määritelty lähtevän postin palvelin hyväksyy liikenteen käyttämästäsi verkosta. Monen palveluntarjoajan mailipalvelin hyväksyy postin "omasta" verkosta mutta ei mistään muualta. Nyt jos läppäri on kiinni verkossa joskus ethernetillä, joskus wifillä, joskus mokkulalla tms, niin nämä kaikki eivät välttämättä mene saman operaattorin verkossa. Ratkaisu olisi käyttää autentikoivaa SMTP-palvelinta, joka hyväksyy liikenteen verkosta riippumatta.
0

Kommentoi tätä vastausta