Grub rescue: no such partition ?
0
Lyhyesti sanottuna:

Mulla on koneessa yksi kovo. Käyttis on Windows XP. Tänään päätin asentaa siihen rinnalle myös Ubuntun, ja suoritin kovalevyn osioinnin asianmukaisesti Ubuntun cd:n avulla. Ubuntun asennus kuitenkin päättyi virheeseen.

Asensin Ubuntun uudestaan. Jouduin luomaan tälle toisellekin Ubuntulle oman osionsa. Tällä kertaa asennus suoritettiin loppuun ilman virheitä.

Boottasin Windowsin ja poistin noi Ubuntuille luodut osiot, jolloinka siis kaikki tietosisältökin hävisi. Tarkoitus oli asentaa Ubuntu vielä kerran koneelle.

Yritin käynnistää uudelleen, mutta nyt herjaa siis tuota otsikossa mainittua. Miten saan homman kasaan jälleen? Miten pääsen käsiksi Windowsiin?

2 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Asenna ubuntu uudelleen, jolloin se luo Grubin uudelleen ja XP:kin käynnistyy taas.
XP:n asennuslevykkeen avulla voit korjata XP:n käynnistysosion myös jos et enää halua ubuntua.
+1

Kommentoi tätä vastausta

sama ongelma bios bootattu useasti.. sama kova jossa ubuntu käväisi nyt formatoitu noin 5 kertaa erikoneilla levy kirjotettu kerran täyteen pyyhitty,, ja kas kun yrittää asentaa winukkaa näytölle yhä tulee " unknown filesystem " - grub rescue.. ja paskempaa tekelettä en ole sitten DOS 4,0 jälkeen nähnyt kuin merkkipohjainen ubuntuserver.. - voisin kuristaa tuon kehittäjät
0

Kommentoi tätä vastausta