Kysy
  • Etsin uutta emolevyä ja prossua pelaamiseen.

    Vanhat statsit: GTX 960, asrock 970 pro3 r2.0 ,Amd 6300 4,3 ghz, 8gb ddr3. Budjetti alle 400e. Intel 6600k ollut kiikarissa, ongelmana kuitenkin löytää emo joka tukee dd3 muistia.

    pelaaminen tietokone

4 vastausta

  • Jos haluat intel 6600k prosessorin niin esimerkiks Asus Z170P d3 emolevy tukee ddr3 muistia ja mahtuu vielä budjettiisi, ainakin jimmsistä tuon paketin saa alle 400€. Sen pitäisi myös olla ihan ok kellotuksessa.

  • Intel ei suosittele ddr3 emolevyjen käyttöä skylake prosessorien kanssa.Ja sitäpaitsi kyseisillä emoilla muistin pitää olla ddr3L muistia.

  • Luultavasti ei ole mitään suurempaa haittaa käyttää DDR3-muisteja, ei ole nähty rikkinäisiä Skylake-prossuja tai emoja, jotka ois menny RAMien takia rikki.

  • Ensiksikin Asus Z170P d3 emo tukee sekä ddr3 ja ddr3l ramia. Intel suosittelee käyttämään dd3l tai ddr4 ramia Skylaken kanssa. Ddr3 voi pitkällä aika välillä vahingoittaa CPU:ta koska sen voltti tarve on korkeampi kuin ddr3l ja ddr4 ramilla joihin Skylake on "optimoitu". Mutta niinkuin yllä jo todettiin, minäkään en ole nähnyt tai lukenut yhdenkään skylaken hajonneen ramin takia. Eli lyhyt yhteenveto, voit käyttää ddr3 ramia tuon emon kanssa, mutta koska se tukee myös ddr3l ramia, suosittelen jossain kohtaa päivittämään siihen. Mitä nopeammin sen parempi.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista