Emolevyjen koko
+1
Onko emolevyjen koolla( atx, matx jne.) niin paljon merkitystä? Mutta onko emolevyn koolla mitään tekemistä sen tehon kanssa? Esim. atx on isompi kuin matx, niin meinaako se sitä että se on parempi?

2 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Eipä siitä koosta suoranaisesti voi paremmuutta päätellä. Isommalle levylle nyt lähinnä saa helpommin mahtumaan enemmän liittimiä ja muuta ekstra-sälää sekä niiden ympärille paremmin asennustilaa, joten käyttömukavuus voi olla parempi, jos koneen sisuskaluja räplää usein.

Levyn suunnittelijalle johdotus voi olla helpompi saada tehtyä hyvin, kun tilaa on paremmin, samoin esim. lämpenevät kompoentit voi sijoitella kauemmas toisistaan, jolloin lämpö jakautuu paremmin ja virtalähteestäkin on helpompi tehdä tehokkaampi. Toisaalta komponenttien etäisyydet kasvavat ja johdinvedot pitenevät, mikä voi aiheuttaa omat ongelmansa.

Mutta ei siis mielestäni voi sanoa, että täyskokoinen levy olisi automaattisesti tehokkaampi, vakaampi tai kestävämpi kuin pieni. Eikä toisaalta toisinpäinkään.
+1

Kommentoi tätä vastausta

mATX emot ovat usein kompromissiratkaisuja kokonsa puolesta. Käytännössä tarkoittaa vähemmän korttipaikkoja ja muita liitäntöjä, sekä usein varustettu ihan perus virransyötöllä, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Eivät yleensä suosi kellotusta ja raskaampaa käyttöä.
Normaalikäyttäjän kannalta asialla ei ole suurta merkitystä.

Tämä ei suinkaan tarkoita, että ATX-emo olisi automaattisesti kaikessa parempi.
ATX-emojen valmistuskirjo on paljon laajempi, lähtien kevyestä käytöstä -> raskaaseen kellotukseen ja tehokäyttöön.

Koko vaikuttaa myös kotelon valintaan.
+1

Kommentoi tätä vastausta