Kysy
 • Canon EOS 500D

  Hei, kun kyselin kaverilta tästä kamerasta palautetta, sain takaisin "paska zoomaus ja ei saa hyviä kuvia ilman salamaa"

  Eikös tämä johdu paljon objektiivista eikä itse rungosta? Vai onko tämä kameran runko paska vai laadukas?

  Tekniikan alan termit

4 vastausta

 • Zoomaus riippuu objektiivista. Noista valkotasapaino-ongelmista on valiteltu ainakin parissa eri arvostelussa, eli keinovalossa ei saa automaattisesti parasta mahdollista lopputulosta
  http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/page29.asp

  Hyvä kamera on tuo kuitenkin on.

 • Canonin 24-70mm 2.8 L lasille löytyy halvempi vastine Tamron 28-75mm 2.8. Tarkennus ei ole yhtä nopea kuin Canonissa mutta piirto lähes yhtä terävää.

 • Kyllähän objektiivillakin on suuri merkitys tohon ilman salamaa kuvaamisen ja kuinka suuri valotusaika on asetettu. toi "paska zoomaus" kommentti kyllä vähä ihmetyttää koska kyseessä on kuitenki digijärkkäri koska zoomaus nyt on täysin kiinni objektista. mikä putki sulla siin on?

 • Kennon herkkyyskin vaikuttaa. Jos on pienikohinainen 1600 ASA:lla, niin on lyhyemmät valoitusajat. Itse ostin peruszoomin tilalle 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM. Kuvanvakain antaa pari kolme aukkoa anteeksi valoituksessa. Maksaa vajaat 500. Valovoimaisemmat ja muutenkin paremmat L-sarjan maksavat sitten jo enempi. Esim. 24-70mm f/2.8L USM vajaat 1300 €.
  Huutonetistä ostin alle satasella kiinteäpolttovälisen 50 mm 1.8 aukolla. Jos zoom ei pakollinen, niin 50 mm kiinni. Onhan tähän laskukaavatkin, mutta kun en muista, siis kokeilin tässä. Zoom 5.6 aukolla valotusaika 1/4 sek (kuvanvakain) ja 50 mm 1.8 aukolla 1/30 sek. Valoa oli 9 luxia ja herkkyys 400 asaa. 50 millisellä ainakin vähänkin tuettuna saa kelpo kuvan.
  Eihän tuon 500D:n kenno ole yhtä hyvä, kuin 50D:n tai 5D:n, mutta eniten vaikuttaa objektiivi.
  Objektiivi info on hyvä tietopaikka. [ link ]
  Hyväkuntoinen käytetty objektiivi on varteenotettava vaihtoehto.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista