Kysy
 • Blu-ray-soittimen liittäminen stereoihin?

  Uusissa Blu-ray-soittimissa (ainakaan siinä hintaluokassa, josta olen niitä katsellut) ei juurikaan vaikuttaisi olevan enää analogisia ääniliitäntöjä. Usein takapaneelista löytyy vain HDMI- ja koaksaaliliitäntä. Vahvistimessani ei kuitenkaan ole HDMI-liitäntöjä, ja nykyinen DVD-soitin on kytketty niihin RCA-piuhalla (ja televisioon scart-liitännällä).

  Ääni ilmeisesti tulisi edelleen elokuvia katsellessa stereoiden kautta, mikäli tv on liitetty niihin ja blue-ray-soitin vastaavasti hdmi-liitännällä televisioon? Mutta entä esim. CD-levyt tai usb-tikun kautta kuunneltu musiikki? Olettaisin, että homma toimii, mutta mieluummin kysyn kuin petyn.

  Blu-ray hdmi rca vahvistin

2 vastausta

 • kaapeleita ja adaptereita on kaupat täynnä, tai esim erillinen dac voi auttaa, jos se ottaa hdmi ääntä vastaan ja siitä saa vaikka rca:t ulos

  kaupasta löytyy esim hdmi -> rca-komponentit, eli punainen ja valkoinen äänelle, ja keltainen kaapeli kuvalle

  toinen vaihtoehto on tietenkin uuden ja monipuolisemman viritinvahvistimen ostaminen, mutta ei liene kovin hyvä ratkaisu

 • Blu-ray-soittimen äänikö ei tule vahvistimen kautta kaiuttimista, jos blu-ray on yhdistetty HDMI:n kautta tv:hen ja tv puolestaan analogisesti vahvistimeen?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista