Akkuko aivan lopussa autossa vai kosteusongelmia?
+2
Mistä tietää, onko akku aivan loppu? Auto on 11v vanha ja todennäköisesti alkuperäinen akku. Pääsivät toissa vuonna akkuvedet laskemaan liian alas. Täytön jälkeen ei mitään vikaa. Nytkin alhaalla, mutta ei silti vielä ihan alle viivan ja silti ei käynnistynyt, vaikka uudet öljyt, suotimet ja tulpat ja aina ollut takuuvarma.Ei ymmärrä:/ Starttimoottori sai kiertää varmaan 10x, ennenkuin nikotellen pikkuhiljaa lähti ja toimi ihan normaalisti sitten. Kosteutta sadekeleistä tms.?

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Kyllä 11-vuotta vanha akku on jo tehostaan menettänyt parhaimman terän pois.
Kyllä tuo kosteuskin voi vaikuttaa.
Vaihto uuteen varmaan edessä, kun pakkaset tulevat.
+5

Kommentoi tätä vastausta

Jos starttimoottori pyörii normaalisti eikä esim vain juuri ja juuri mongertaen, silloin vikaa on etsittävä muualta kuin akusta.
+1

Kommentoi tätä vastausta

jos startti pyörittää hyvin ja auto ei käynnisty niin vika ei ole akussa vaan jossain muualla.akun kunnon voi tarkistaa akun rasitus laitteella.käy jossain huolto paikassa missä tarkistavat akun kunnon.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Sama vika oli rahikaisellakin. Nuo akut kestää yleensä noin 4-6 vuotta, oletpa kauan selvinny. Eikä niitä enää kannata fixailla mitenkään, kun uuden saa 50-60:llä eurolla. Kokeile vaikkapa mökillä, niin tiedät miten kauan se vanha jaksaa pelittää, vaikka valojen voimanlähteenä.....
0

Kommentoi tätä vastausta

Joo, starttimoottori kyllä jaksoi yrittää moneen kertaan käynnistystä ilman höräystäkään ja sehän ottaa virtansa juuri akusta, jos olen oikein ymmärtänyt. Ilmeisesti pitkässä maantieajossa akku on latautunut kunnolla, mutta parin kilsan kauppareissussa moottori ei edes kunnolla lämpene ja taas jäähtyy, joten ei olisi hyvä jatkuvasti.
Täytyy selvittää tuota vikaa, sillä on auto on ollut satavarma tulipalopakkasessakin ja samalla varmaan uusittava akku mahdollisesti orggisakku. Suuri kiitos kaikille vastanneille:)
0

Kommentoi tätä vastausta