Kysy
  • Voiko siirtyä C:stä D-asemaan ja silti toimii?

    C -asema alkaa olla aika täynnä eli 7,36Gt vapaana /92,2Gt ja D:ssä olisi vapaana täydet 197Gt. Onko tuo tarkoitettu ihan vapaaksi tarkoitetuksi tallennustilaksi eli kuvia, videoita, kansioita, tekstiä? Tätäkö tuttavani tarkoitti, että jos C-asema pasahtaa, kannattaa kopioida edes tärkeimmät D:lle, niin ne voidaan pelastaan uudelle koneelle tai ulkoiselle kiintolevylle? Tämänkö takia C alkaa olla aika hidas, kun ei osaa käsitellä kohtuuajassa 10 tuhannen kuvakansioita?

    C- ja D-asema tallennustila toimiiko varmennukset

5 vastausta

  • C asema on todennäköisesti windowsin asennusosio, ja kaikki ohjelmat ja muut tiedostot ovat myös c:llä, omassa käyttäjäkansiossa tai muualla

    D-asema on sitten vapaata tilaa omaan käyttöön, mitä sitten ikinä keksitkään tehdä sille. Jos tilaa meinaa loppua c:ltä, siirrä omat tiedostot D osiolle, tai poista ohjelmia/pelejä ja asenna ne uudestaan D:lle.

    Esim mun läppärissä on 500 gigainen kiintolevy, C on system ja 200 gigainen, D on data ja loput 300 gigaa. Fyysisesti ne ovat kuitenkin yksi ja sama kiintolevy, joten ei voi varmuuskopioida C:ltä D:lle. On ne toki kopioita, mutta jos levy tuhoutuu, niin kaikki katoaa, olkoot vaikka kymmenen eri osiota kiintolevyllä.

    Jos varmuuskopioida haluaa, niin helpoiten pääsee ostamalla ulkoisen kiintolevyn, vaikka teratavuinen eli 1024 gigaa, ja anna windowsin varmuuskopioida ne sinne, paina f1 ja ohjeita tarvittaessa (olettaen, ettei kysyjä ole kovin taitava koneiden kanssa)

    Ja jos haluaa hifistellä, niin ostaa useita kiintolevyjä, raidaa niitä yhteen jolloin nopeus ja varmuus nousee, kun yhden levyn hajotessa ei menetä mitään. SSD levyt on nopeampia myös, mutta kalliimpia ja tila on pienempi. Pilvipalvelut on myös nouseva trendi, mutta itse en ainakaan pilveen tallentaisi mitään huipputärkeää. Esim F-securella on omat varmuuskopiopalvelunsa, ja monella internet-palveluntarjoajalla samaten.

    Ulkoiset kiintolevyt ja vaikka isot usb-muistitikut ovat oivia varmuuskopiopaikkoja.

    Ja vastaus kysymykseen, miksi levy alkaa hidastella. Kokeile eheyttää levy, jolloin tiedostojen pirstaloituminen poistuu. Windowsin oma eheytysohjelma tai esim piriform defraggler ovat ohjelmia eheytykseen. Pirstoutunut tiedosto sijaitsee fyysisesti kiintolevyllä eri osissa, jolloin sen lukupään pitää lukea ja kirjoittaa samaa tiedostoa eri paikoista: eheytys kokoaa ne yhteen yhdeksi pötköksi, jolloin luku- ja kirjoitusaika nopeutuu.

    Ja vielä yksi asia, jos haluaa nopeasti käsitellä isoja kuvakansioita: ne ei välttämättä ole windowsin indeksissä, jolloin hakeminen ja käsittely ovat hitaampia. Ohjauspaneelista indeksointiasetukset, ja ohjeen avulla voit lisätä ne indeksiin. Jos kuvat sijaitsee omassa käyttäjäkansiossa, ne ovat oletuksena indeksoitu valmiiksi.

  • Voit käyttää D-asemaa ihan vapaasti kaiken tiedon tallentamiseen.

    Jos sinulla on vain yksi kovalevy, joka on osioitu kahteen osaan (C ja D), niin jos kovalevy hajoaa, niin kaikki tiedot menetetään myös D:ltä.

    Jos taas sinulla on kaksi kovalevyä C ja D, niin varmuuskopiot tietenkin säilyvät toisella kovalevyllä, jos toinen kovalevy hajoaa. Edellyttää tietenkin, että kopiot ovat kummallakin levyllä. Jos ne eivät ole kummallakin levyllä, niin silloin ne eivät ole varmuuskopioita.

  • Voiko C:ltä siirtää ohjelmia, tiedostoja D:lle niin ettei ne jää C:lle ollenkaan, toimiiko ohjelmat silti niin ettei tietokone välitä kummalla asemalla ne ohjelmat on?

  • joo

  • LOWHFDYIWGFYUGWDUYGW

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista