Kysy
 • Voi tuska. En saa millään langatonta yhteyttä koneen ja uuden modeemin välille. Modeemi toimii, olen tehnyt "Langattoman verkon asennus" -toimet yms?

  Ohjauspaneelin "Verkkoyhteydet" -kohdassa ei missään näy Langattomat verkot-mahdollisuutta? Sivulla näkyy ainoastaan tämä: Lähiverkko tai nopea internetyhteys (yhdistetty) ja Lähiverkkoyhteys (yhdistetty). Modeemi on ok, ja se on Saunalahden uusi sellainen. Edellinen laajakaistatoimittaja oli Sonera ja langattomuus toimi silloin. Sen jälkeen kone kaatui kerran ja toimi sittemmin vain piuhalla. Olen nyt KOLME viikkoa tapellut asian kanssa, tehnyt kahteen kertaan Ohjauspaneelin "Langattoman verkon asennus" -kohdan, ssid- ja salasanoineen. Olen myös katsonut uuden modeemin (jossa on automaattisesti määritelty wpa-salauksella langaton verkko) asetukset omalta verkkosivultaan. Kaikki näyttää olevan kunnossa - mutta langatonta yhteyttä ei synny. Koneen langaton-painike on päällä, mutta esim. koneen oikeassa alakulmassa ei näy lainkaan sitä verkkoyhteys-ikonia, josta voisi päästä langattomiin vaihtoehtoihin. En enää tiedä mitä tehdä! Voisiko joku keksiä mistä on kysymys? Kone on perusläppäri, WXP.
  Saunalahdelta en ole saanut minkäänlaista apua. Eikä minulla totisesti ole varaa soittaa numeroon jossa palvelu maksaa 2 euroa minuutti!
  Voi kun joku keksisi mistä kiikastaa :) Kiitos jo nyt.

  kotiboksi langaton yhteys Saunalahti

11 vastausta

 • Tohon on vaikea antaa vastausta,sori, mutta onko elisa tosiaan noin kallis nainen, kyl sen pitäis olla ihan hänestä johtuvana melko halpaa...

 • Kun yritän päivittää ohjaimen, näyttöön tulee ensin valinta: Jos laitteen mukana tuli cd-levy, aseta se nyt koneeseen. En laittanut koneeseen mitään (koska aikanaan, koneen kaatuessa, asensin kaiken levykkeiltä). Sen jälkeen on valinta: Asenna ohjelmistot automaattisesti (suositellaan) - jota painoin. MUTTA päivitystä ei tapahtunut, tulee vain teksti että ohjelmistoja ei voitu asentaa.
  Ja Make72, mitä tarkoittaa että osoitan kansion josta ajuria pitäisi etsiä ja "minne purit catsysinfdll tiedostot"? Apuva. Mitä ne ovat?

  Pitäisikö minun siis kaivaa ne levykkeet uudestaan esille ja asentaa (mitä) uudestaan? Mutta miksi juuri tämä langattomuus on "kadonnut" kun kaikki muu on toiminut moitteettomasti?
  Entä Fujitsun-sivuilla olevat ajuri-lataukset? Katsoin sinnekin ja sieltä valitsin koneen merkkiä ja mallia vastaavan latauksen - mutta en uskaltanut ladata seuraavaa ohjelmaa: WN6391A miniCard WlanIEEE802.11.b/q?? Mitä mieltä olette tästä? Sitä paitsi monessa kohtaa huomautettiin että koneessa saattaa olla jo asennettuna tarvittavat ajurit - jotka tässä tietysti alunperin olikin. Mutta ehkä ne ovat (kaatumisen yhteydessä) ns. kadonneet?

  Vieläkö joku jaksaa seurata tätä murhenäytelmää? Kiitos jo nyt Seka Make72:lle että edelliselle vastaajalle.

 • JonzeFin vastasikin jo eli seuraa noita youtuben ohjeita.ajurit saattaa "kadota" kaatumisen tai järjestelmän palautuksen yhteydessä ja muutenkin niitä kannattaa päivittää silloin tällöin uusimpiin versioihin,mitkä löytyy valmistajan sivuilta.muista purkaa toi paketti ennen kuin osoitat sille laitteella sitä kansiota,muuten se ei löydä niitä.
  ja viellä tohon kannattaako ajuri levy asentaa,niin ei siitä haittaakaa ole,mut en usko et se vaikuttaa tuohon wlan ongelmaan,se ratkeaa luultavasti vain kun asennat ton paketin "käsin".

 • Meillä oli sama ongelma että ei löytänyt wlania kun asensi Windows 10. Auttoi kun laitehallinnasta poisti lähiverkkosovittimen. Pantiin piuhalla kone verkkoon ja haki uuden ajurin/sovittimen automaattisesti kun käynnisti uudelleen. Tätä ennen päivitettiin jo ajuri(softa) mutta se ei itsessään auttanut. Onnistuu siis ei nörtiltäkin ja kiitos netille vinkeistä! :)
  Laitehallintaan pääsee kun painaa Windows-merkkiä ja x. Sieltä verkko jne.

 • miltäs se wlan kortin tila näyttää ? klikkaa hiiren oikeella työpöydällä olevaa oma tietokone kuvaketta ja valitse hallitse ja sieltä laitehallinta.onko siellä verkkokorteissa se wlan toiminnassa ? jos ei löydy niin asenna ajurit uudestaan, näkyykö siellä jossain ei toimivia laitteita,niitten edessä on semmonen keltanen pallo jos ei futaa.laitas vähän tietoja siitä sun koneestas esim. merkki ja malli ja onko sen käyttis xp vai mitä toi wxp tarkotti.

 • Hei,
  kun klikkaan sitä Laitehallintaa, saan pitkän luettelon jossa lukee ylhäältä alas:
  batteries, computer, disk drives, display adapters.. jne.. SITTEN kohdan: Other Devices edessä on KELTAINEN kysymysmerkki, ja sen alakohdassa Ethernet Controller, jossa keltainen kysymys ja huutomerkki?

  Mitä tämä tarkoittaa? Ja kyllä WXP on siis käyttöjärjestelmä ja koneeni 3vuotta vanha FujitsuSiemensin kannettava (Amilo1538), joka on toiminut ihan nätisti.

  Mitä pitäisi tehdä seuraavaksi? Kiitos kun joku ehtii paneutua asiaani... :)

 • ne on pakattu eli pura ne ja menet sinne laitehallintaan ja klikkaat hiiren oikealla sitä missä on keltanen pallo ja valitset päivitä ohjain.. Tämän jälkeen osoitat kansion, mistä ajuria pitäisi etsiä, eli sama kansio minne purit nuo cat sys inf dll tiedostot. Tämän jälkeen koneen pitäisi asentaa ajuri. käynnistä kone uudestaan niin wlani pitäis taas pelata.

 • Lisäys edelliseen - siis lämmin KIITOS Make72:lle. Seka-sanan piti olla SEKÄ. Voi pojat, alan olla paitsi hermokireällä myös väsynyt. Ymmärtänette, toivon :)
  Ja toivon että ongelma ratkeaa ennen joulua.

 • http://www.youtube.com/watch?v=spZN-T0QjMo&feature=related

  Eli tuossa kohdassa 0:23 osoitat kansion, johon latasit sen ajurin. Kannattaa purkaa se ajurikansio työpöydälle, niin löytyy helposti sitten. Ja tuo mainitsemasi "WN6391A miniCard WlanIEEE802.11.b/q??" on se ajuri. On vaan nimetty hieman vaikeasti, niinkuin yleensä:)

 • Hei kaikki ongelmaani osallistujat!
  Kiitos neuvoista - nyt lähden käymään kahvilla ja paneudun uusiin ratkaisukeinoihin heti puolenyön jälkeen. Olen suunnattoman kiitollinen kaikista neuvoista jolla saisin tämän long-lost-langattomani toimimaan.

  Vielä yksi asia: onko koneen levykkeen "Consurmer notebook 47, contents: drivers, sofware, manuals" uudelleen asentamisesta jotain vaaraa koko läppärin toimivuudelle? Eli olisiko mahdollista että se oikea ajuri olisi ja päivittyisi vain lykkäämällä vielä kerran tämän levyn koneeseen?

  Mutta kun noin vuosi sitten laitoin sen (muiden levykkeiden ohella) läppäriini - kun windows kaatui - eikö sen oikean ajurinkin olisi pitänyt sillin asettua kohdilleen, ja toimia nyt?
  NYT tarvitaan viisi kuppia mustaa kahvia.. ja happea. Toivottavasti joku ennättää vilkaista jatkokertomukseni etenemistä huomenna :)

 • eli se kone on FujitsuSiemens AMILO Pa 1538 ja siitä puuttuu ne wlanin ajurit,ne löydät täältä-> http://ts.fujitsu.com/support/downloads.html lataat ja asennat ne niin sit alkaa pelaamaan.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista