-
Uskaltaako netistä tilata koneen osat?
Vähän epäilyttää, kun lukee noita stooreja aivan mönkään menneistä tilauksista, rahat meni eikä tuote toimi. Toisaalta taas joillakin menee kaikki täydellisesti, ei mitään ongelmaa. Uskaltaako tänne maaseudulle tilata netistä osat ja kasata kone? Onko kasaus helppoa vai pitäisikö maksaa kasauksesta, osaan kyllä käyttää koneita ja kasauksen pitäisi olla helppo juttu...
10 vastausta
-
Nyrkkisääntönä voi pitää, että jos osat tilaa luotettavista lähteistä (tunnetut kaupat ja kauppaketjut), niin tuote tulee perille ilman ongelmia. Jos tilataan vielä suomalaisista kaupoista, niin takuun kanssa ei ole mitään ongelmaa. Jos komponentti ei jostain syystä toimi (osa voi olla hajalla jo uutena), niin silloin tuote lähetetään takaisin ja saadaan uusi tilalle. Suurinosa suomalaisista kaupoista tarjoaa ilmaisen asiakaspalautuksen, eli edes postikuluja ei tarvitse maksaa. Takuuasioissa kannattaa kääntyä aina ensin kyseisen kaupan puoleen esimerkiksi sähköpostilla, tai puhelimella, ennenkuin tuotteen lähettää takaisin.
Koneen kasaaminen ei ole vaikeata, kunhan pitää huolen että eri komponentit ovat yhteensopivia keskenään. Eli lähinnä että prosessori, näytönohjain ja muistikammat käyvät emolevyyn.
Antistaattista ranneketta suositellaan käytettäväksi asennuksen aikana, ettei staattinen sähkö hajota herkkiä osia. Itse en tosin ole koskaan ranneketta käyttänyt, eikä mikään osa ole hajonnut. -
Itse tilasin koneen JIMMS:stä, joka on hyvä kauppa.
Osat tuli n. 3 viikon päästä tilauksesta - kuulemma ruuhkaa kokoonpanolinjalla.
Ja postiennakko on paras, näkee itse tuotteen kun hakee postista. :)
HUOM! ÄLÄ tilaa pixmanista, takuu asiat hoidetaan RANSKASSA, ja 95% takuuasioista menee päin persettä.
luotettavia suomalaisia kauppoja: Multitronic, Jimmss, lapstore jne. -
kerran tilasin pixmaniasta soittimen joka oli jo valmiiksi rikki mutta ei huolineet takaisin. Jimms on paras paikka ainakin minun mielestäni :)
-
.. jatkoa vielä tästä ekan koneen kausauksesta:
Nämä ongelmat joita kuvasin ovat varsin tyypillisiä, mutta juttua jotka eivät välttämättä nouse ekaa konetta kasaavan tutkalle. Seurauksena sitten tuntien/päivien puhertaminen koneen raadolla ja vuodatusta netissä kun osat "ei toimi".
Jos osat on kunnossa, kokoaminen suoritettu oikein ja asetukset on kohdallaan - homma toimii. Mutta jos jossain edellämainituista kohdista menee jotain metsään, on sen syyn etsiminen tuskainen operaatio aloittelijalle. Joten suosittelen, että jos kokoat oman koneen niin pyydät mukaan jonkun joka on näitä juttuja väsäillyt aikasemmin. -
luotettavia suomalaisia kauppoja: Multitronic, Jimmss, lapstore jne. Älä unohda Verkkokauppaa :)
-
Jos ensimmäistä konetta oot kasaamassa, kannattaisi ehkä ottaa hommaan mukaan joku kaveri joka on koonnut koneita aikaisemmin.
Monta kertaa on tullut luettua juttuja, joissa tilatut osat ei toimi, mutta vika on ollut käyttäjäpäässä: esim. tilattu yhteensopimatonta muistia, poweri liian pieni näyttikselle, kasauksessa piuhat sekaisin tai kiinnittämättä, joku mutteri jää lojumaan jonnekkin tekee oikarin etc. Kasauksen jälkeen saattaa bios asetukset olla rempallaan (muisti tai cpu asetukset väärin ja seurauksena boottaus ongelmia tai kaatuilua).
Itse olen useamman vuoden ajan tilaillut osat netistä. Yhden ainoan kerran sain viallisen prossun, jonka sain vaihdettua nettikaupasta toimivaan. -
Samaa mieltä ton mua ylempänä olevan Anonyymin kanssa.
Eli jos vaan mahdollista, siihen ekaan settiin on hyvä ottaa joku kaveri jolle nuo tietokoneet ja niiden osaset ovat edes jotenkin tuttuja.
Itse en ole kuitenkaan koskaan apuja tarvinnut. Tosin aloitin koneen purkamisella, en kasaamisella. Tuolleen ainakin oppi että mikä osa menee mihinkin. Ja maalaisjärjellä (jota ekan viestin kirjoittajalla luulisi siis olevan, wink:) niin pärjää todella hyvin. Ja emolevyn mukana tulee (hyvissä emolevyissä ainakin) yleensä varsin hyvät ohjeet koneen kuntoon saattamiseksi, samoin tulee prossun mukana asennus ohje, ja näyttiksen mukana myös. Hyvä vinkki, että tietää esimerkiksi mitä muisteja se tuleva emolevy tukee, on ottaa siitä googlettamalla selvää vaikkapa valmistajan sivuilta.
Kingstonilta löytyy myös oiva muistinhaku työkalu, joka osaa kertoa melko moneen emolevyyn oikeat muistit. -
http://hintaseuranta.fi/kauppa.aspx/144?...mukset#kotsikko tuolla luettavaa, eli uskaltaako vai eikö?
-
Uskaltaa.
Useista suomalaisista verkkokaupoista olen tilaillut osia, eikä ongelmia ole tullut kertaakaan. Rikkinäisen osan tilalle olen aina saanut uuden. -
Verkkokauppa.com on paras, oon tilaanu yli 1000€ mm pelejä, tietokoneen osia, läppärin ja Wlan reititin/tukiaseman
Vastaa kysymykseen
Huom! Ethän vastaa pelkällä linkillä. Vaikka vastaus kysymykseen löytyisikin linkin takaa, tiivistä sen sisältö tähän, jotta lukijan ei tarvitse siirtyä toiseen palveluun saadakseen tarkan vastauksen kysymykseensä.