Kysy

8 vastausta

 • Käsittääkseni tiedostot katovat jos muutat levyn formaattia, täytyyhän siihen levyyn tehdä ainakin pika-alustus.

 • Ilmeisesti kysyjä tarkoittaa että kovo on formatoitu aluksi johonkin muuhun laitteeseen, sinne on tallennettu jotain ja nyt hän haluaa muuttaa sen "tavalliseen" muotoon ilman että tallennettu data häviää. Aivan ensin olisi hyvä tietää mistä tiedostjärjestelmästä on kyse?

 • Tai voit kokeilla vaikkapa Ubuntu live cd avulla jospa se tunnistaisi levyn formaatin ja näyttäisi sen sisällön.

 • Sain TestDiskillä kaiken levyllä olevan talteen. Kiitoksia kuitenkin vastauksista.

 • Jos kytket ulkoisen kiintolevyn esimerkiksi TV vastaanottamiin, ne alustavat yleensä asemat BSD/freeBSD muotoon. Helpointa ne on purkaa tekemällä virtuaali kone tietokoneelle ja käyttää sen kautta Kiintolevyä, virtuaalikoneele BSD,freeBSD järjestelmä. Syy tähän formaattimuodon vaihtoon johtunee tekijänoikeuslaista.

 • @gathago: Tuossa sinun kommentissa ei ole mitään järkeä..
  asiat voi tehdä vaikeastikin, tuo testdisk ei ole turhaan voittanut tiedostojenpalautuskisoja. Joo niitä järjestetään...

 • En pystynyt kirjoittamaan tarkasti tästä ongelmasta koska kysymyksessä sai käyttää rajallisesti merkkejä. Ongelma kuitenkin oli se että kytkettyäni kiintolevyn xboxiin se alkoi formatoida sitä. ehdin kuitenkin peruuttamaan formatoinnin, mutta kun laitoin kiintolevyn takaisin tietokoneeseen se ei enää tunnistanut levyä. Tässä pienessä paniikissa kirjoitin tämän kysymyksen koska kiintolevyllä oli kaikki kuvat ja videot sekä muut tiedostot 10 vuoden takaa. Kuitenkin kohta kaverini sanoi että TestDiskillä voisi korjata ongelman. Kokeilin testdiskiä ja sain kaikki tärkeät tiedostoni talteen. Kiitoksia kuitenkin vastauksista vaikka kysymys oli epäselvä.

 • Siis hetkinen, tuosta sinun kirjoituksessa ei ole mitään tolkkua.

  Sinulla 2TB ulkoinen kiintolevy, jonka olet vahingossa formatoinut ja nyt haluaisit perua sen?

  Kokeilla jotain softa joka yrittää palauttaa poistetut tiedostot esim. http://www.pandorarecovery.com/
  http://www.wondershare.net/ad/data-reco...CFZN8cAodXxoApQ

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista