Kysy

4 vastausta

 • Ei tietokoneet tee yhteiskunnasta haavoittuvaa, olivatpa ne miten huonosti ohjelmoituja tai surkeasti kasattuja. Haavoittuvuuden aikaan saa ihminen joka luottaa sokeasti tekniikkaan. Luotamme siihen että GPS vie perille yrittämättäkään ajatella miksi se ohjaa päin metsää. Jos logistiikka pettää ja kaupasta ei saa sapuskaa, kukaan ei osaa pian edes onkia. metsästyksestä puhumattakaan. Sähkökatkon sattuessa istua nyhjäätän pimeässä pyöritellen peukaloita. Kännykän akun loppuminen tietää lopullista tuhoa.
  Vanhaa sananlaskua muokaten:
  Tietokone on hyvä renki, mutta huono isäntä

 • Minulla on hyvä esimerkki aiheesta. Kävin hammaslääkärissä, josta minulle varatiin aika röntgenkuviin. Röntgenissä käytyäni oli seuraava hammaslääkärin aika, jossa hammaslääkäri alkoi etsimään röntgenkuviani tietokoneelta. No Kävikin niin, ettei kuviani löytynyt tietokoneelta ja hammaslääkäri joutui tilaamaan RTG kuvat entisellä tavalla filmillä.
  No kuvat saatiin vanhalla tavalla ja hoito onnistui. Olin kuulema ensimmäinen potilas,jonka kuvat olivat "hävinneet" sähköisessä muodossa röntgenistä>hammaslääkärille..

  Seuraavalla hammaslääkärin ajalla kysyin oliko kuviani löytynyt?? ja ehdotin hammaslääkärille,että etsitäänpäs kuvat tietokoneelta.

  Ehdotin tapaa- etunimet sukunimi ja HENKILÖTUNNUS ja kuvat löytyivät.

  Hammaslääkäri ihmetteli kuvien löytymistä, johon totesin minulla olevan TÄYSNIMIKAIMOJA 40 plus kappaletta ja että ohjelmistoon on kenties laitettu sisään turvallisuusmekanismi, joka estää väärien kuvien saamisen hoitotilanteisiin.

  VASTAUKSENA ITSE KYSYMYKSEEN:

  Monta kertaa läääri hoitaa tietokonetta enemmän, kuin potilasta ja minua todella pelottaa jos kaikki potilasasiakirjat laitetaan sähköiseen muotoon.

  Siinä on yksi heikko lenkki välissä; ohjelmistoa käyttävä ihminen..

 • ei

 • tykkäät näköjään kysellä kaikenlaista. asiallisia kysymyksiä tosin ei löydy.
  mutta vastaukseksi silti laitan että: EI.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista