Kysy

4 vastausta

  • Ellei lähetys ole hyvälaatuinen tuskin siitä saa sen parempaa HD Telkkarilla, riippuu mikä TV nyt on, mutta yleisesti HD (High Definition) ominaisuudet pääsee oikeuksiinsa vasta HD lähetyksissä.

  • Lisätäänpä vielä että myös television/digiboksin skaalain ratkaisee jonkin verran. Sehän se lisäilee tavaraa niihin ylimääräisiin pikseleihin matkalla SD -> HD. On myös totta että skaalain joutuu keksimään enemmän tavaraa fullHD-paneelin kuin ns. HDready(720p)-paneeliin. PS3-konsolissa on esimerkiksi loistava skaalain joka paransi vhs:ltä ripattujen muumien laatua huomattavasti.

    Eli toisin sanoen jos televisiossa on kelvollinen skaalain, parantaa periaatteessa se SD-kuvaa verrattuna esim. analogiajan telkkareihin(putket).

  • Jos pelaa pelikonsolilla tai katsoo Bluray elokuvia niin saa paremman kuvan laadun, mutta vielä ei suomessa näytetä yleisesti HD lähetyksiä joten kuvan laatu tuskin nousee. Verrattuna vanhoihin kuvaputki töllöttimiin kuvan laatu kumminkin nousee reilusti.

  • > Saanko hd-tv:llä paremman kuvanlaadun, jos ei tv-kanavat
    > vielä näytä hd-kuvaa?
    Niin, vastakysymys kuuluukin, paremman kuin millä? Digiboksissa HD ei tarkoita mitään, kunnes HD-tasoiset lähetykset joskus alkavat (ja mmikäli boksi sitten niitä oikeastikin osaa vastaanottaa). Telkkarissa itse "HD" ei paranna pienempiresoluutioisen (SD) kuvan laatua, mutta toisessa telkkarissa voi olla parempi kuvankäsittely (kohinanpoisto yms. suodatus) kuin jossain toisessa, eli SD-lähetyksen kuvanlaatu saattaa vaihdella jonkin verran eri mallien ja merkkien välillä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista