Kysy

16 vastausta

 • Riippuu, mitkä ovat omat arvot tietokoneen käytössä. Käytettävyyttä ja tyyliä haluavat ostaa Macin, pelaajat ja virittelijät taas PC:n

 • niin pääseehän sillä toyotallakin paikasta a paikkaa b mutta niin monella on esim bmw

 • Different strokes for different folkes. Elikä maku asia.

 • Mac = työkalu,
  PC = joillekin harrastus

  Mulla on sekä Macciä että PC:tä, ja molemmissa on puolensa. Ei tässä asiassa voi tehdä mitään rajauksia muuten kuin oman tietokonekäyttäytymisen mukaan. Sitä paitsi molemmat ne nykyään samaa sukua ovat.

 • Eiköhän käytettävyys ole makuasia. Lisäksi en oikein ymmärrä miksi tyyli olisi sama asia kuin mac.

  Kun hintoja, päivitettävyyttä ja ohjelma/peli tarjontaa katsotaan niin pc on selvästi parempi.

 • Mistähän johtuu, että kaikki kaverit jotka kehuu maccia maasta taivaaseen, ei tee sillä muuta kuin surffaa facebookis.... työkalu??????

 • Joskus totuus vain tekee kipeää...

 • Minä siirryin pari vuotta sitten pc:stä maciin. Nyt en keksi yhtään syytä miksi siirtyisin takaisin. Harmittelen vain sitä etten tajunnut aikaisemmin siirtyä. Softa+rauta toimii vain yksinkertaisesti paremmin macissa.

 • Oma mielipiteeni on, että PC on selkeä ykkösvalinta, jos koneella (kukaan perheestä) haluaa pelata. Macin kanssa taas tuhlaantuu vähemmän aikaa turhaan virittelyyn ja ongelmien korjaamiseen. Muussa käytössä molemmissa on omat puolensa ja voittaja riippuu omista tarpeista ja arvostuksista.
  Boot Campin avulla Macista saa tietysti tarvittaessa myös (melko kalliin) PC:n.

 • Jo pelkästään toimivuuden (ilman jatkuvaa virittelyä, säätämistä, yhteensopivuusongelmia, jatkuvaa raudan päivitystä, hiusten repimistä, kaatuilua, asentelua, päivittelyä, tietoturvareikäjuustoa yms paskaa) ja esteettisyyden (ei muovirimpuloita tai jotain vitun rumia peltilaatikoita) takia kannattaa hommata mäkki. Parinkymmenen PC-Win -vuoden jälkeen sain tarpeekseni ja vaihdoin mäkkiin. En ole katunut kuin sitä, etten oikeasti ymmärtänyt vaihtaa jo aiemmin!

  Nimimerkillä ammattikäyttäjä helsingistä

 • Vastaan etten tiedä?
  Perusteina voisin sanoa, että riippuu niin paljon käyttötarpeista..
  Noihin leffojen erikoistehosteisiin käytetään kyllä kaikkia käyttiksiä.. ei pidä yleistää.

 • ...niin,ja jos elokuvia katsotte niin melkein kaikki erikoistehosteet Sormusten herrasta Harry Potteriin ja Lucasista Pixariin on käsitelty/tehty Macilla, koska ohjelmistot ovat parhaita ammattikäyttöön.Monet yritykset myös suomessa käyttävät Macia ainakin kuvan käsittelyyn koska siihen tarkoitukseen se vain on yksinkertaisesti paras.Tosiaan,kuka ostaisi 5v vanhaa PC:n kun taas Macit pitävät arvonsa ja käyttökelpoisuutensa vuosia.Yleensä jokainen pyrkii elämässä eteenpäin eli yrittää työpaikalla yletä johtajaksi asti,ostaa paremman auton,isomman asunnon ja tehdä paljon rahaa.Näin myös kun päädyt Maciin: Ladan jälkeen siirryt Cadillaciin,niin kukapa sitä enää elämässä alaspäin haluaisi?En ole vielä kuullut ketään joka olisi Macin ostettuaan ja testattuaan siirtynyt takaisin PC:n virittelyyn.Itse en pelaa joten ostin lapsille ps3:n,pelit varmasti mukavampi ja helpompi pelata siitä kuin joltain tietokoneelta.Olen erittäin tyytyväinen Maciin PC:n jälkeen.Linuxista ei kokemusta(vielä).Mutta,tosiaan kuitenkin myös maku asia,kaikkea kannattaa kuitenkin kokeilla.

 • Niin no, maccia ei tarvitse päivittää ja ojelmistokin pysyy perässä, no se on hienoa. Niin tekee PC:lläkin. Pelaamista varten voi asentaa Windowsin, tai hankkia vaikkapa Nintendon. Ja sitten siihen työ käyttöön (vaikkapa dual bootilla) Linux. Aivan lyömätön yhdistelmä.
  Ja tuo Toyota/BMW vertailu oli mielestäni hupaisa, miksiköhän Toyota on sekä maailman suurin auton valmistaja että Suomen myydyin merkki? Ja juu, itsekkin pidän saksalaisista autoista, tosin Mersusta ja Volkkarista. Be My Woman on juppien merkki, samoin kuin MAC. En ole missään nähnyt/lukenut oikeasti hyvää perustelua Macin hankintaan. Kaiken mitä mäcci osaa, osaa myös PC. Käyttis se on mikä niitä juttuja siellä tekee, ja tässä suhteessa Linux on paras. Hinta/laatu suhde (kilpailu ilmaista vastaan maksullisella on hieman vaikeaa).

 • Macin elinkaari on pidempi, ja säilyttää jälleenmyyntiarvonsa paremmin. 5 vuotta vanhat macit menee kuin kuumille kiville, samanikäiset pc:t ei kelpaa edes pihtiputaan mummolle lahjoituksena. Maceja ei yleensä tarvi päivittää ensimmäisen kymmenen vuoden aikana.
  Jos tykkää pelata uusimpia pelejä ja leikkiä ylikellotuksilla, kannattaa laittaa pc. Jos johonkin vakavampaan (aikuisten) käyttöön tulee, mac on järkevämpi ratkaisu. Kärjistetysti Mac=työkalu, pc=hiekkalaatikkolelu.

 • Pc:n elinkaari on pitkä jos vaatimukset eivät nouse matkan aikana. 5 vuotta sitten rakennettu nettikone on vieläkin hyvä kone.

  Jos joku maksaa jotain 5 vuotta vanhasta macista niin roskasta maksaa. Vanhentunutta rautaa.

  Erittäin monella työpaikalla käytetään pc koneita joten naurettavaa on väittää että ne ovat "lasten" koneita.

  Pc on kone joka sopii kaikkiin tarkoituksiin, huvitarkoituksesta työjuhdaksi. Jos pelkkää ohjelmistopuoltakin katsotaan niin ei kauaa tarvitse miettiä kumpi on ykkönen.

 • Voisi kysyä myös että onko olemassa aikuisen oikeasti syitä ostaa pc. On ihan mahdollista että joku syy saattaa olla olemassa. Enemmän on kuitenkin syitä myydä pc kuin ostaa.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista