Kysy

4 vastausta

 • Minkään näköistä tieteellistä selitystä horoskoopeille ei ole.

  Itseasiassa kun katsot niitä horoskoopeille tyypillisiä piirteitä eri lähteistä, huomaat, että ne eroavat toisistaan huomattavasti. Lisäksi kun tutkit niitä horoskooppeja, huomaat, että ne ovat melko ympäripyöreitä ja osuvat melkein pakosta joltain osin edes jotenkin kohdalleen. Kiinnitäppä enemmän huomiota kohtiin, jotka eivät edes vähän täsmää. Ihmisellä on taipumus samaistaa itsensä horoskoopin ominaisuuksiin, vaikka ne eivät osu kuin osittain kohdalleen.

  Horoskooppeja on yleensä keksimässä jokin aivan tavallinen tyyppi, joka ei tiedä tähdistä mitään sen enempää kuin kukaan muukaan tavallinen tallaaja. Ilmeisesti se on kuitenkin kannattava bisnes, kun ihmiset hankkivat kaikkea krääsää ja lehtiä noiden horoskooppien vuoksi.

 • Siinä tähän asti pätevin tieteellinen selitys horoskoopeille: www.youtube.com/watch?v=4AyTbLqSBfI

 • Tässä eräs sivu: http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/astrologia.html
  Tämä on aika hyvä (lainaus): Eräässä Gauquelinin tekemässä tutkimuksessa astrologi arvioi tietämättään erään massamurhaajan pelkän syntymäajan ja -paikan perusteella ”lämpimäksi, sosiaalisiin normeihin sopeutuvaksi ja moraaliseksi ihmiseksi”. Tämän jälkeen useilta maallikoilta pyydettiin tietoja horoskooppia varten, mutta heille ei lähetetty tietojen perusteella tehtyä horoskooppia, vaan kaikki saivat massamurhaajan luonteenkuvauksen. Maallikoista 94% arvioi kuvauksen sopivaksi, ja 90%:lla tämän mielipiteen jakoivat heidän perheensä ja ystävänsä. Forer-efekti ja valikoiva muistaminen kummittelevat jälleen.

 • Horoskoopit ovat astrologian osaalue. aikoinaan astrologia on ollut vakavasti otettu tieteenala, nykyisin se on pelkkää viihdettä ilman mitään tieteellistä pohjaa. Tosin joku tekee sillä rahaa että myy ennustuksia hölmöille.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Astrologia

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista