Kysy
 • NFC tekniikan tarjoamia käytännön käyttökohteita? Mihin voi älypuhelinta käyttää nfc tekniikalla? Tietoturva, salaus?

  verkkokaupasta tuli tällainen vastaan [ link ]

  Eli tuollaisia tarroja voi säätää ja asettaa vaikka yöpöydälle ja kirjahyllylle, ja sitten kännykkä osaa muuttaa asetukset eri tilanteisiin sopiviksi?

  Mihin muuta voi nfc juttuja käyttää? Olen joskus lukenut jotain että voi matkalippuja maksaa kännykkää vilauttamalla.. Miten tietoturvapuoli näissä toteutuu, mitä tapahtuu jos kaksi älypuhelinta on lähekkäin?

  nfc älypuhelin

4 vastausta

 • NFC:tä käytetään myös laitteiden kuten esimerkiksi langattomien kuulokkeiden ja puhelimen yhdistämiseen. Puhelimella siis kosketetaan kuulokkeita, ja kuulokkeiden ja puhelimen välille muodostetaan siten Bluetooth-yhteys.

  NFC käytetään myös maksusuorituksiin, tosin monet NFC:tä tukevat puhelimet eivät tue NFC-maksuja, koska niiden NFC:stä puuttuu tiettyjä turvaominaisuuksia. Lisäksi NFC-maksut ovat lapsen kengissä varsinkin täällä kaukaisessa Suomessa. Eli tekniikka vasta tekee tuloaan maksutoimenpiteisiin.


  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kysyjä:
  mitä tapahtuu jos kaksi älypuhelinta on lähekkäin?

  En tiedä, kun en ole koskaan kokeillut, mutta ei ainakaan mitään dramaattista. Todennäköisesti puhelimet ilmoittavat havainneensa toisensa. Toinen todennäköinen vaihtoehto on, että ei tapahdu mitään.

 • Ainakin SGS3 mallit reakoivat äänimerkillä jos niiden nfc laittaa päälle ja sen jälkeen laittaa ne vastakkain.

 • NFC:tä käytetään myös tiedostonsiirtoon puhelimesta toiseen ainakin SGS3:ssa

 • täältä ainaki löyty jotain uusia käyttökohteita www.re-ad.fi

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista