Kysy
 • Mulla on vanha 16 gigan microsdhc muistikortti, ja siirrän sen nyt uuteen nokia lumiaan, tyhjensin sen kokonaan ensin. Mihin formaattiin se alustetaan

  Otin kortin irti vanhasta luurista, laitoin läppäriin ja yksinkertaisesti copy pastella otin kaikki talteen, ja nyt ajattelin samalla vaivalla alustaa sen täysin tyhjäksi, niin lumia saa temmeltää puhtaalta pöydältä.

  Mikä on optimaalinen formaatti lumioille, fat, fat32 vai ntfs? Mikä varausyksikön kooksi kannattaa valita? Vai olisiko fiksua ostaa joku nopea class 10 tason kortti, en ole varma mitä nopeutta tuo on, kingstonin joku halpa 16 gigainen.

  Lumia tukee jopa 64 gigan kortteja, joten millainen olisi hinta-laatusuhteeltan paras kortti siihen, 32 gigainen ultra-nopea kortti 90 megabitin luku/kirjoitusnopeudella? Voiko muistikortti hidastaa puhelimen käyttöä jotenkin, vai onko puhelin aina niin hidas ettei se vaikuta?

  Tarkoitus olisi musaa säilöä kymmeniä gigoja, ja tuhansia kuvia, ja nokian kartat valmiiksi ladattuina.

  alustus formaatti format Kortti microsd muistikortti Nokia nokia lumia

4 vastausta

 • "Windows Phone 8 devices support FAT file system for memory cards up to 32GB and ExFAT for 64gb memory card"

 • Class 10 kortteja ei kannata ostaa kännyköihin. Ne on suunniteltu videokameroihin joissa tarvitaan nopeaa kirjoitusnopeutta. Vaikka paperilla tuo kuulostaa hyvältä niin ongelmana on huono yhteensopivuus monien kännykkämallien kanssa. Vikoja saattaa esiintyä korruptoituneida tiedostoina tai puhelin ei yksinkertaisesti tunnista korttia...jne.

 • Alusta puhelimella.

 • Myy paska pois ja osta puhelin!!!

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista