Muistikorttien ja usb-tikkujen täydellinen tyhjennys ja formatointi? Sama idea kuin kiintolevyillä, pari formatointia ja se on siinä?
0
luin jotain tietoa ssd-levyistä, joissa on eri tekniikka tiedon säilyttämiseen ja poistamiseen, ja ssd-levyillä ilmeisesti normaali windowsin "poistaminen" oikeasti poistaa bitit pysyvästi eikä niitä voi enää palauttaa

kun taas perinteinen kiintolevy jättää bitit koskemattomiksi, mutta niiden päälle voi ylikirjoittaa jotain muuta, eli "poistetut" tiedostot voi palauttaa eri tavoilla

joten siis, onko usb-muistitikut ja sd-muistikortit samaa puolijohdetekniikkaa kuin ssd-levy, eli "poistettu" tiedosto on oikeasti poistettu, vai pitääkö se kirjoittaa täyteen pari kertaa satunnaista dataa, ja formatoida muutamaan otteeseen eri tiedostojärjestelmillä, että se olisi varmasti tyhjä?

Olen siis myymässä vanhoja tallennusvälineitä pois, ja haluan että ne ovat tyhjiä

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Ccleaner :ssa on ohjelmaosio, joka ylikirjoittaa siten, että tiedot katoavat lopullisesti.

Tuo Recuva ei pystynyt palauttamaan pdf-tiedostoja formatoidulta usb-tikulta. Kuvat ja musiikin kyllä.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Eraser on hyvä, voi ylikirjoittaa jopa 35 kertaa kerralla, mutta 3 kertaa varmaan riittää.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Ainakin muistitikuilla ja korteilla tiedoston poistaminen ei poista sitä kokonaan vaan sen voi palauttaa helposti vaikkapa Recuva ohjelmalla. Mutta jos sen ylikirjoittaa 1-3 kertaa niin palautus ei niin vaan onnistukaan ja on jopa mahdotonta kotikonstein. Sama homma siis vaikka tikun/kortin alustaisi. Tiedostot eivät tällöinkään poistu kokonaan.
0

Kommentoi tätä vastausta

Juu Recuva ei pysty aina palauttamaan tiedostoja. Tämän takia kannattaa kokeilla joitakin muita palautusohjelmia.
0

Kommentoi tätä vastausta