Moro taas. Mietin tässä että kun ostaa kaupasta pc:n niin siinähän ei tule windowsin asennus levyä mukaan. Saanko tehtyä koneelta levylle asennuslevyn
+3
Vai miten homma menee, pitääkö mun hommata jostain asennus ohjelma ja sitten käyttää tota tietokoneen serialia jos tahdon asentaa uusiksi esim jos haluan asentaa ubuntun välissä ja sitten takaisin w7 :D Pakkohan siinä joku keino on olla ettei jokakerralla tarvii uutta ostaa :D

13 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Windowsin asennuslevyä ei koneen mukana tule. Itse tulisikin polttaa varmistuslevyt, jos windows ei jostain syystä joskus käynnistykkään ilman apua. Varmistuslevyt voi polttaa itse näin: http://windows.microsoft.com/fi-FI/wind...tem-repair-disc
Valmistajilla voi olla rakennettuna myös omat varmistusohjelmansa jolloin niitä kannattaa käyttää. Katot vain sitten koneen ohjeista jos valmistajalla on oma palautuslevyjen poltto-ohjelma.

Varmistuslevyllä windowsin asentaminen ei kuitenkaan taida onnistua eli vain korjaus onnistuisi. En kuitenkaan ole tästä varma. Etkös voisi asentaa ubuntun Dual-boottina winukan kaveriksi?
+6

Kommentoi tätä vastausta

Nimimerkki pyykne:lle tiedoksi että manuaali sekä uusimmat ajurit löytyvät ns. valmiin pakettikoneen valmistajan sivustolta ja muutoin koneen emolevyn valmistajalta.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Vastaus pyyknen lisäkysymykseen. Kyllä on mahdollista tehdä.
Niiden valmistamiseen on tavallisesti oma ohjelma, joka löytyy yleensä: Käynnistä -> Apuohjelmat, katso sieltä.
Koneen mukana tullut manuaali ohjeistaa niiden valmistamisen myös.
+1

Kommentoi tätä vastausta

halvin ja helpoin on ostaa uusi kiintolevy jolle linuxin asentaa ja nakkaa windowsin siksi aikaa pois.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Muistaakseni Home Basic versioissa ei ole mahdollista tehdä palautuslevyjä. Home Premium versioissa valmius on
+1

Kommentoi tätä vastausta

IlmoPJ Tiedätkö onko mahdollista tehdä tämä levy vaikka kone ollut käytössä jo vuoden yms tiedostoja täynnä :D edit: Ubuntu on muuten pirun kova !
0

Kommentoi tätä vastausta

Manuaalit kadonnut ties minne :D Nyt apua idiootille, haluan vain että voin asentaa tämän ns. maksetun windowsin vaikka poltetulta levyltä ns. maksetulla serialilla ilman mitään nykyisiä tiedostoja yms :D
0

Kommentoi tätä vastausta

Piratebaylta saat täysverisen win7, ilman erillistä maksua,,,
-1

Kommentoi tätä vastausta

Windossin oma ohjelma tekee yleensä yhden DVD-levyn version ja valmistajien omat tekee kolmen DVD-levyn versiot. Kolmen levyn versio on yleensä luotettavampi ja helpompi asentaa. Jos manuaali on hävinnyt niin sen yleensä saa valmistajan sivuilta PDF:nä.

Lisäksi joillain valmistajilla ei ole asennusohjelmaa vaan jossain c-asemalla on image jonka voi polttaa levylle.

Jos haluaa tarkempia ohjeita niin kannattaa sanoa koneen valmistaja/malli. Lisäksi jos googlen käyttö tuntuu hankalalta eikä tiedä mitä tekee niin suosittelen tekemään aiheen foorumeille niin apua voi saada hieman yksityiskohtaisemmin.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Kyseessä on HP 625 Notebook ilmeisesti :D
-1

Kommentoi tätä vastausta

Ehdottaisin keskustelupalstaa.. Ja miks näissä jutuissa on menty niin hemmetin hankalille osioille. Ei kaikki toimi aina kuten pitäs. Minä ainakin oon törmännyt vaikka minkalaisiin ongelmiin muitten kuin omien laitteiden. Eikö PC tarkoita henkilökohtaista tietokonetta, vai onko taas joku viisaampi insinöörinalku.
Minusta kun ostat koneen käyttöjärjelmän kanssa, niin silloin pitää tulla myös ne ohjelmat mukana levyinä. Voithan ladata sinne vaikka ubuntyn, mitä varten sinun pitäisi edes maksaa lisähintaa jostain muusta käyttöjärjestelmästä. Tää on sellasta kytkykauppaa, että......
-1

Kommentoi tätä vastausta

Joo asennuksessa jo, mutta meitin tässä että jos tykästyn tohon ubuntuun ja tahdon windowsista eroon ja joskus takaisin tai jotaki sinnepäin :D Että onko tuo periaatteessa maksettu windows 7 kokonaan menetetty jos poistan sen ja asennan vain ubuntun.
-2

Kommentoi tätä vastausta

Lähes kaikissa valmiskoneissa on valmius tehdä käyttöjärjestelmästä ns. recovery levyt, joilla pystyy asentamaan käyttiksen uudelleen vaikka tyhjälle kovalevylle. Se palauttaa koneen tilaan, jossa se oli ostohetkellä.
-2

Kommentoi tätä vastausta