Kysy
 • Moi! Olen tässä laittamassa Kiintolevyn osiota jakoon omalle verkolla ja nyt pitäs saada toisten koneiden käyttäjille pelkästään oikeudet asemaan.

  Eli kuinka lisään toisen koneen käyttäjätiedon oman koneen rekisteriin?

  Ehkä väärin päin tuli tekstit laatikkoihin mutta olkoon

  Win 7 ultimate kaikissa koneissa.

  käyttäjä Lähiverkko oikeudet verkko-osio

2 vastausta

 • Luo ensin kotiverkko koneiden välille Windowsin ohjatun verkon luonnin avulla (Ohjauspaneeli -> Verkko ja jakamiskeskus). Tämän jälkeen aseta sen asetuksista tiedostojen jakaminen päälle jos ei valmiiksi jo ole. Samalla voit jakaa tulostimet ja muut mahdolliset laitteet. Tee tämä joka koneella.

  Sen jälkeen menet takaisin omalle koneellesi, haluamasi osion ominaisuuksiin, ja sieltä Jakaminen-välilehdelle. Sieltä jaat ja asetat haluamasi oikeudet verkon käyttäjille (kirjoitus ja/tai luku). Kun olet jakanut osion, näkyy se muilla käyttäjillä Verkko-kuvakkeen alla sinun tietokoneen nimen alla kansiona. Siitä voi luoda sitten vaikka pikakuvakkeen niin ei tarvitse aina selata siihen kansioon Verkko-kuvakkeen kautta.

  Huomioithan, että käytössä oleva verkkokortti tulee olla merkitty luotettavaksi palomuurissa, koska muuten se ei päästä liikennettä läpi lähiverkosta tietokoneen kiintolevyllesi. Jos käytössä on Windowsin palomuuri, se tekee tämän automaattisesti. Myös moni muu palomuuri tekee tämän itse.

 • Ongelma on siinä että ensinnäkin kun aion jakaa osion niin en voi valita normaalia Share vaihtoehtoa, vaan joudun käyttämään Advanced Sharing osiota, no ei se haittaa, mutta kun yritän sen kautta löytää tietyt käyttäjät jolle oikeudet annan, niin en löydä muuta kuin oman koneen käyttäjät ja eihän toiselle koneelle tehty normaali käyttäjänimi näy minun koneen käyttäjien hallinnassa. Ainoa mikä yleensä näkyy on pelkkä koneelle annettu nimi.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista