Kysy
 • Miten on mahdollista että pingaaminen ei onnistu mutta netissä surffaaminen onnistuu moitteitta?

  Minulla on welhon nettiliitymä. Netti toimii normaalisti mutta kun yritän pingata kaerin konetta tai ottaa yhteyttä w-lan tukiaseman ip-osoitteeseen se ei onnistu. en siis saa w-lania salattua tämän takia. W-lan toimii kuitenkin hyvin ilman salausta.

  ip ping w-lan Welho WLAN

4 vastausta

 • Jos sinulla on siis oma WLAN-tukiasema ja yrität päästä siihen omalta, siihen WLANiin kytköksissä olevalta koneeltasi käsiksi, muttet onnistu, johtunee se pitkälti siitä, että WLAN-tukiasema ei "luota" langattomiin yhteyksiin oletusarvoisesti. Lähes kaikissa WLAN-tukiasemissa on myös tavallisia Ethernet-portteja, kokeile kytkeä koneesi suoraan sen kautta tukiasemaan ja yritä uudestaan. Ja olethan toki ottanut huomioon sen, että WLAN-tukiaseman IP-osoite on sisäverkosta eri kuin "ulkoa" katsottu IP-osoite -- yleensä tukiaseman IP sisäverkossa on 192.168.255.1 tai 192.168.1.1, mutta voi vaihdella mallikohtaisesti. "Ulkopuolisiin" WLAN-tukiasemiin ei yleensä voi ottaa ylläpitoyhteyttä lainkaan, vaan kaikki konfigurointi pitää tehdä sisäverkossa.

  Pingin toimimattomuus johtunee toisen pään palomuurista -- joko ISP:n tai kaverisi puolesta. Lähes kaikki Windowsin softapalomuurit blokkaavat ping-vastaukset ihan oletusarvoisesti (ja torppaavat muunkin "pyytämättömän" liikenteen). Kaverisi joutuu todennäköisesti lisäämään sinun IP-osoitteesi sallittujen osoitteiden erilliselle listalle palomuurisoftassaan (ja/tai reitittimessään, jos blokkaus tapahtuu siellä).

 • ping paketit on estetty reititiimestä. ne on monesta vakiona kiinni

 • ei toimi ku ei oo es xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD laita es verkko korttiin pärisee xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • Kokeile tracert komentoa

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista