Miten läppärin laturit eroaa normi muuntajista? Voiko normaalilla muuntajalla ladata läppärin akkua? Esim, jouluvalojen muuntajalla.
+2
toisessa muuntajassa olisi samat voltti määrät ja mietin tosiaan että voinko käyttää sitä läppärini lautaukseen vai pitääkö ostaa uusi laturi jotta saan koneeltani tiedostot pois uuden koneen alta?

8 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Voi ladata, tosin kannattaa tarkistaa että muuntaja antaa pihalle tasavirtaa (DC), jota läppärisi laturikin antaa. Vaihtojännitteellinen muuntaja rikkoo läppärisi!

Jos yleismittari on saatavilla niin toki kannattaa tarkistaa, että muuntaja tosiaan antaa pihalle sen jännitteen, joka kotelon päällä lukee. Halvoissa muuntajissa jännitearvo voi poiketa ilmoitetusta yllättävän paljon.

Lisäksi on syytä huomioida läppärin virrantarve. Muuntajan pitää pystyä antamaan virtaa vähintään yhtä paljon, kuin mitä läppärin oma laturi antaa.

Esimerkkinä oman miniläppärini laturi antaa ulos 12V tasajännitteellä maksimissaan 3 ampeeria virtaa.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Okei, kiitoksia vastauksista. Täytyypä kokeilla ladata hieman läppäriä, enimmäkseen vain mietitytti se että miksi nuo läppärin muuntajat on niin suuria verrattuna jonkun muun laittee nmuuntajaan.
+1

Kommentoi tätä vastausta

> enimmäkseen vain mietitytti se että miksi nuo läppärin muuntajat
> on niin suuria verrattuna jonkun muun laittee nmuuntajaan.

Yleensä läppärin muuntajat ovat aika maltillsen kokoisia niiden tehoon nähden. Pienemmät muuntajat eivät yleensä pysty antamaan yhtä paljon tehoa.

Jouluvalojen muuntajat eivät yleensä ole reguloituja, eli niiden jännite heittelee aika rajusti sen mukaan, paljonko niistä otetaan tehoa tai mikä seinässä oleva jännite sattuu olemaan.
+1

Kommentoi tätä vastausta

miks ei toimis samanlaisia latureita ne on mullakin oli tila päisesti läppärin laturi tvssä.
0

Kommentoi tätä vastausta

Näithän on muuntajia, että pystyy lataaman millä jännittellä tahansa. Pistokkeissa on eroja ja jotkut läppärit vaatii lataukseen sen 19 ja risat jännitten ja tietysti tasavirtaa. Erikoisin tuttu on tää aurinkokennolaturi. Esim. sähköttömällä mökillä varsin kätevä.
0

Kommentoi tätä vastausta

Läppärit ei oo hirveen ranttuja jännitteestä. Pari volttia voi heittää suuntaansta.
0

Kommentoi tätä vastausta

Annappa vaikka Lenovolle 17V 19V sijaan, saat meilenkiintoisia efektejä aikaan kun meinaa loppua teho kesken.
0

Kommentoi tätä vastausta

Aa, aivan. Kiitos paljon!
0

Kommentoi tätä vastausta