Miten kerrostalojen yleisavaimet toimii, miten ne haittalevyt voi sopia jokaiseen asuntoon ja jokaiseen tilaan? Entä turvallisuus, avainten kopiot?
+1
Tässä nyt olen jonkin aikaa odottanut että joku tulisi katsomaan uuden vuokra-asunnon pikkuviat läpi, ja annoin luvan käyttää yleisavainta, koska en päivisin ole paikalla. Niin aloin vaan miettiä, miten on mahdollista, että yhdellä avaimella voi päästä monen eri oven läpi, jos kerta jokainen avain on yksilöllinen ja lukot avautuu vain tietyllä avaimella?

Onko ne levyt ja kolot avaimessa jotenkin säädettävissä, epäilen...

Ja netissä nyt lukee kaikkia huhuja turvallisuudesta, miten rikollisilla voi olla käytössä laaja varasto kopioituja yleisavaimia, mutta huhut on varmaankin vain huhuja

Opiskelija nyt ei ala oven lukkoa uudelleen ise sarjoittamaan, ja onko siihen edes lupaa jos vuokralla asuu...

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Ei se IlmoPJ ihan noin mene, perinteinen abloy lukko tai perinteinen ura abloy lukko eivät ole turvallisia, eivät ole koskaan olleetkaan ja yleisavaimen tekeminen on vähänkin kädentaitoja omaavalle yhtä helppoa kuin polkupyörän ketjujen vaihto jos on vain hallussa yhden asunnon avain ja pääsy talon yleisiin tiloihin, tarkemman menetelmän jätän ymmärrettävistä syistä kuvailematta. Abloyhan haki vastikään oikeudesta päätöksen että erään lukkosepän on pidettävä suu supussa näistä Abloyn heikkouksista, jos ei suukki pysy kiinni niin sitten pitää olla valmis maksamaan puolen miljoonan uhkasakko.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Kommentoi tätä vastausta

Tietyt "hahlot" ovat vaan oikeissa paikossa, niin sopii. Vanhoja avaimia voi kopioida aika vapaasti uusissa on tietty aika tekijänoikeutta.
0

Kommentoi tätä vastausta

Purkamalla pari lukko ja lukemalla haitat saat tehtyä yleisavaimen.
0

Kommentoi tätä vastausta

Joka huoneiston lukon haittalevyt ovat yksilöllinen huoneiston avaimelle.
Yleisavaimelle on joka huoneistossa haittalevyihin tehty oma asetus, joka on yhteinen ko. sarjoituksen lukoille, joka takaa, että yksi yleisavain käy joka huoneston lukkoon.

Lukko on turvallinen, vaikka siihen sopiikin kaksi eri avainta.
Yleisavaimesta tavallinen tallaaja ei voi saada kopiota.

Huoneiston lukkoa ei saa itse vaihtaa, vaan se pitää tehdä taloyhtiön hallinnassa (isännöitsijä), joka takaa, että jonkun vian sattuessa taloyhtiön edustajalla on mahdollista päästä huoneistoon (esim. vesivahinko tai ym. sellainen).

PS, tuohon yhteen kommenttiin. Mikäli lähdetään rikolliseen toimintaan, niin yksikään lukko ei ole este siinä tapauksessa.
-2

Kommentoi tätä vastausta