Mitä teen jos palomuuri kysyy että vaikka explorer haluaa tehdä jotain mutta palomuuri on estänyt sen?
+1
Kun Windowsin palomuuri kysyy, että joku ohjelma haluaa tehdä jotain ja palomuuri on estänyt sen, valinnoissa lukee: Salli/Peruuta. Minkä silloin sallin tai peruutan? Palomurin tekemän eston vai ohjelman tekemän toiminnon?

3 vastausta

Järjestä:aikapisteet
https://support.microsoft.com/fi/help/875353

Edes mikrosoftin tuesta on vaikeuksia löytää selkeää vastausta. (Voisit postata kysymyksen heille suoraan, jospa osaisivat kertoa)
Mutta minusta "salli" valinta tarkoittaa että ohjelma haluaa tehdä jotain jonka palomuuri on estänyt ja palomuuri kysyy sallitaanko ohjelman tehdä mitä ikinä se haluaakaan tehdä.
Vai perutaanko ohjelman pyyntö ja palomuuri jatkaa liikenteen estämistä.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Tarkoitin sitä, että jos peruutan, peruuttaako se silloin palomuurin tekemän päätöksen estää ko. ohjelmaa lähettämästä tietoja vai peruuttaako se ohjelmaa lähettämästä tietoja koneeltani.
Lähtökohtahan on se, että palomuuri ilmoittaa ESTÄNEENSÄ jotakin.
0

Kommentoi tätä vastausta

Nämä on niitä ikuisuus kysymyksiä.Jos tiedät että kyseinen ohjelma on turvallinen, niin voit huoletta sallia sen käyttävän palomuurin kyseistä porttia.
Voit vaikka Googlata kuinka turvallinen ohjelma on ja paljonko se lähettää vaikka tietoa ulospäin koneeltasi.
Jos vaikka hiukan epäröit kyseisen ohjelman avaavan palomuurista käytävän ulospäin ja lähettävän tietoa konestasi, niin sulje kyseisen ohjelman käyttö palomuurista.
-2

Kommentoi tätä vastausta