-
Mitä sosiaalista mediaa Kiinassa käytetään?
Kiinassa Facebook ja Instagram ei ole suosiossa, joten mitä käyttävät tämän tilalla?
4 vastausta
-
Kysehän ei ole jonkun palvelun "suosiosta", vaan Kiinan Suuresta Palomuurista. Facebook on blokattu, kuten myös instagram, google (mail, maps, appsit yms), twitter, snapchat, pinterest ja ties mitä muuta.
mutta mutta sitten itse asiaan.
WeChat: iso kasa eri toimintoja, uustisvirta, hetket (facebookin seinän vastine, jossa kerrotaan omat fiilikset), viestitysväline (whazapp/messenger), videopuhelut, integroitu maksusofta (käy monissa ravintoloissa, kaupoissa, nettikaupoissa, yksityisten väliseen minimaksujen tekoon yms), minipelejä, miniappseja ja vaikka mitä.
Sina Weibo: kuin twitter, mutta sallii pitkätkin postaukset
Youku: youtube
Miaopai & Yizhibo: livestreaming-palvelu (kuten facebookin live-tila)
Douban: suoraa vastinettä länsimaista ei löydy. Käytännössä sekoitus suoratoistopalveluita (spotify, sonicloud), käyttäjien arvosteluja (leffoista, kirjoista, musata) ja sitten myös omien videonpätkien jakoa. Leffalippujen ja e-kirjojen ostoa, keskustelua leffoista, musiikista, leffoista ja tapahtumista. Yksittäiset käyttäjät löytävät toisensa ensisijaisesti yhteisten intressien perusteella, ei kavereiden tai kavereiden kavereiden avulla.
DianPing: yelp
RenRen: käytännössä facebook
Tencent Weibo: kuin twitteri, mutta vain lyhyet postaukset
PengYou: facebookin kaltainen. en tarkemmin eroa tiedä kun en ole kokeillut.
Diandian: tumblr -
Maon punaista kirjaa.
-
WeChat ja Weibo ovat suosituimmat sosiaalisen median kanavat Kiinassa.
-
Vankiloissa morsetusta...?
Vastaa kysymykseen
Huom! Ethän vastaa pelkällä linkillä. Vaikka vastaus kysymykseen löytyisikin linkin takaa, tiivistä sen sisältö tähän, jotta lukijan ei tarvitse siirtyä toiseen palveluun saadakseen tarkan vastauksen kysymykseensä.